Squaden reagerer: MGP 2023 – 3. Delfinale

Deltakerne i delfinale 3. Alle bilder er fra NRK.

Så var vi kommet til den siste av årets delfinaler. Med dette har vi hørt samtlige bidrag, og en av disse vil vinne MGP og representere Norge i ESC 2023!

Minner igjen om at vi alltid gir våre tilbakemeldinger med kjærlighet, men med et ønske om å også være ærlige. Vi heier på alle!

AkuviTriumph

Tina
Akuvi er tilbake, og det fenger godt også denne gangen. Jeg er ganske sikker på at denne låta vil klare å ta seg til finalen, men dette er også en delfinale med flere kvinnelige solister så det blir generelt spennende å se hvem av de som klarer å skille seg mest ut. Ut i fra låten høres det ut som om det er stort potensiale for at denne kan skille seg ut når vi får på alt det visuelle, det må bare gjøres riktig. Akuvi var god sist, og jeg syns hun er bedre og virker mer som om hun er der hun skal være nå i år. Internasjonalt sett er nok dessverre dette en typisk fanfavoritt som hauses opp og så ender opp med å så vidt stå på vippen til finalekvalifisering eller ikke. I alle fall i mine ører. Men en god potensiell finalelåt i MGP, så absolutt.

Tone Maria
Triumph syns jeg er skikkelig kul! Det er egentlig ikke så ofte jeg lytter på slik musikk, men her syns jeg Akuvi har truffet blink! Jeg syns låten er catchy med mange spennende elementer. Jeg får lyst til å danse med som ingen ser på (men det ville fortsatt ikke sett noe bra ut, så jeg blir sittende, men beveger meg kontrollert med musikken!). Her forventer jeg et sceneshow med mye power og trøkk. Det er så mange i denne delfinalen jeg gjerne vil se i finalen, og Akuvi med Triumph er en av dem!

TirilBreak it

Tina
En del av meg er veldig glad i denne låta, og jeg er veldig glad for at MGP viser frem både god låt og det som er en ny (og god!) stemme for Norge. Jeg er allikevel redd for at med dette startfeltet så vil den drukne blant de andre damene, kanskje ikke minst da den blir etterfulgt av fyrverkeriet Skrellex! Jeg håper Tiril får skinne i et flott tilpasset sceneshow som allikevel gjør dette bidraget veldig minneverdig. Plutselig kan det sjarmeres så ekstremt at det blir en finaleplass, sånt vet man aldri.

Tone Maria
Det er virkelig imponerende at Tiril starter musikkarrieren ved MGP deltakelsen, og det med en låt hvor Emma Steinbakken og Emelie Hollow blant låtskriverne! Jeg syns Break It er en kjempefin låt, og det er nok en av mine favoritter blant årets ballader. Dette syns jeg er en låt som utstråler kvalitet. Tirils vokal høres veldig flott ut i studioversjonen, og jeg håper hun er like god live. Jeg ser gjerne Tiril på scenen i finalen!

Skrellex – Love Again

Tina
Så fort jeg hørte noen nevne Skrellex før årets MGP advarte jeg resten av squaden – «jeg kommer til å bli helt fangirl». Jeg har lenge ment, og også sagt høyt, at jeg mener at er det noen i Norge som er LAGET for MGP-konseptet så er det Skrellex. Jeg føler så mye kjærlighet for dette mennesket i sin helhet! Selv om dette bidraget bryter med mitt ønske om at MGP og ESC skal bevise at det ikke bare er «glitter og glam», så er det noe med at det er så viktig å vise at det ER «glitter og glam» OGSÅ. I tillegg til alt mulig annet. MGP og Eurovision er hva folk gjør det til. Skal man først kjøre nettopp glitter, glam og drag, så må vi få hele pakka. Skrellex gir hele pakka, og mer enn det. Også den vokalen dette mennesket besitter oppi alt da, asså…! Jeg håper Norge stemmer Skrellex til finalen i MGP. Og det skal sies at hadde det blitt seier der også, så hadde vi sendt litt av en personlighet til Liverpool, en personlighet jeg er sikker på at ville blitt et Eurovision-ikon!

Tone Maria
Jeg syns det er skikkelig gøy at Skrellex er med MGP! Det må jo bare et forrykende show på scenen! Skrellex er erfaren på scenen, så jeg er ikke tvil om at dette blir veldig bra. Låten er jo veldig stereotypisk Eurovision med innslag av RuPaul’s Drag Race, og selv om jeg syns det er fengende låt som skiller seg ut blant årets låter, så kunne jeg kanskje tenkt meg en låt med et litt mindre typisk lydbilde og heller et lydbilde som høres ut som 2023. Men pytt pytt, Skrellex og låten Love Again har en herlig energi som gjør meg i skikkelig godt humør, og jeg har veldig lyst til å Skrellex i Trondheim spektrum!

Eline ThorpNot Meant to Be

Tina
Ja, så her er min personlige favoritt av absolutt alle låter i årets MGP. Denne låta utmerket seg hos meg fra første sekund jeg hørte den. For meg er denne mer unik enn noen av de andre låtene sånn i seg selv. Dropp tanken på sjanger, vokal, visuelt potensiale osv., dette er bare rett og slett en tvers igjennom god låt i seg selv, slik den er. Uansett er jeg veldig spent på hvordan det vil se ut live allikevel, det kan alltid både knuse og løfte en låt veldig mye. Igjen er det spennende å se hvem av denne delfinalens kvinnelige solister som klarer å ta seg til finalen. Det føles litt 50/50 på de fleste.

Tone Maria
Not Meant To Be er en kul poplåt. Jeg er ikke veldig glad i første del av refrenget, men når strykerne kommer inn er jeg helt med, og skulle ønske meg enda mer av det. Jeg liker også versene godt. Bridgen med snakkedelen er jeg heller ikke så stor fan av, men jeg kan godt se for meg at det kan bli gjort stilig på scenen.


Stig Van EijkSomeday

Tina
Hadde ikke trodd jeg ville se denne karen tilbake på en MGP-scene, men må si jeg er veldig glad for det. Han er mitt absolutt aller første minne fra MGP! Så her hadde jeg kanskje aldri skrevet noe som helst om emnet hvis det ikke var for nettopp ham. Slik jeg har fortstått det er nok Stig Van Eijk en av de tidligere deltakerene som har vært litt haunted rundt det i etterkant. En av de som ikke akkurat hopper i taket av glede da noen nevner at de har vært med. Derfor er det så gledelig å ha han her og føle at han faktisk virkelig får vise frem og gjøre sin greie som den han er i dag. Låta er slettes ikke verst syns jeg, selv om dette ikke pleier å være en av mine største favoritt-sjangre. Den er fengende og gir meg vibes til spillmusikken til det gamle spillet «Beyond Good and Evil» (hvis det er noen andre gamere der ute som skjønner hva jeg mener, så skrik ut). Og dette er positivt altså! Ikke så ofte jeg henger meg opp i spill-soundtrack, men her gjorde jeg virkelig det. Good vibes! Igjen skryt til MGP og NRK for enda mer sjangerbredde. Fy søren som det har fungert i år. Gode låter i varierte sjangre. Hurra! Har en følelse på at vi kan høre denne låta igjen i finalen, for den skiller seg virkelig ut i denne delfinalen.

Tone Maria
De første 20 sekundene syns jeg er veldig søte, men resten av låten treffer meg dessverre ikke veldig mye. Refrenget er ganske greit, men versene er jeg ikke så stor fan av. Det er absolutt et verdig comeback av Stig Van Eijk, men for min smak er ikke låten noe høydare for meg.

Maria CelinFREYA

Tina
Jeg liker mye her, men jeg klarer ikke ta refrenget seriøst og det er for meg et stort problem for min del. Dette er bare en gigantisk Freia-reklame i hodet mitt hvor jeg ser for meg tre mennesker, helst vikinger, som tramper frem en fot og rekker frem armen med hver sin Freia-plate i hånden, på rekke og rad. Bare stjel idéen min reklamefolk, den er fin og teit, noe som også da beskriver forholdet jeg har fått til denne låta. Vers og oppbygging lover meg noe mye kulere enn denne reklamen jeg får opp da det smeller til i refrenget. Jeg begynner faktisk å le. Og det er jo ikke helt bra. Men da det skal sies har jeg skjønt at dette foregår mest i mitt hode, og mange andre liker HELE denne låta. Såpass mye at dette nok er vinneren av denne delfinalen og utmerker seg absolutt mest av damene denne kvelden. Jeg håper Maria Celin får spons av Freia etterhvert da.

Tone Maria
Ååh, FREYA er så utrolig kul! Dette er min absolutte favoritt i denne delfinalen, og en av mine store favoritter blant alle av låtene i år. Refrenget er så mektig og fengende! Låten har en sterk og mørk stemning som jeg syns er fengslende. Jeg liker også veldig godt innslaget av norsk tekst. FREYA er som tittelen tilsier, en låt med norrøn tematikk, noe jeg syns er interessant. Men ettersom jeg digger låta så mye, så er jeg også litt bekymret for tematikken. Jeg håper virkelig ikke at opptredenen blir veldig «viking-cheesy» og stereotypisk, da kan nok låten miste min stemme.

Atle PettersenMasterpiece

Tina
Litt som med FREYA, så liker jeg det meste her bortsett fra refrenget. Eller, jeg misliker det ikke, det bare utmerker seg ikke stort, og jeg glemmer det lett. Synes uansett budskapet er fint, og at denne låta kanskje sånn sett er av de mer viktige i kveld. Håper den klarer å treffe målgruppa, for da blir det brått en finaleplass på Atle. Det er noe med denne låta som gjør at den føles så hel og ekte ut for meg. Det er vel kanskje fordi man merker den er personlig. Må også nevne her at jeg tror Atle Pettersen hadde gjort seg bra som representant for Norge i Eurovision personlighetsmessig. Jeg tror han ville blitt elsket av mange internasjonale fans og fått oppleve massevis av den fantastiske kjærligheten man kan få i det miljøet. Akkurat den kjærligheten skulle jeg ønske mange flere norske artister visste om at fantes!

Tone Maria
Stas med Atle comeback! Det er så godt med artister man vet kommer til å levere fjellstøtt. Jeg syns Masterpiece er en skikkelig fin og flott låt, og jeg liker teksten veldig godt. Atle synger kjempebra, men jeg kunne tenkt meg å høre han bruke av hans mørkere stemmeregister, det blir litt vel lyst for min smak gjennom hele låten.

Last ned stemmeskjema til lørdagens delfinale her:

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s