I kveld: finale i Tyskland!

I kveld skal 8 artister og låter konkurrere om å bli vinneren av Unser Lied für Liverpool, og dermed bli Tysklands bidrag i årets Eurovision Song Contest! Vinneren blir kåret av en internasjonal jury (50 %) og seer stemmer (50 %). Seere fra hele verden kan bli med på å stemme, og stemmevinduet er allerede åpent! Klikk her for å stemme. (Du stemmer ved å klikke på den blå knappen hvor det står «Los geht’s!», klikk play på videoen og ser hele videoen. Etterpå klikker du på den blå knappen igjen, nå står det «Weiter» på den, så kan du stemme en gang på ett av bidragene.)

Sendingen starter kl. 22:20 og du kan velge mellom Eurovision.de og Ard Mediathek for å se finalen.

Disse deltar i finalen:

TRONG – Dare To Be Different
Tysk-vietnamesiske TRONG med låten sin Dare To Be Different synger om hvordan det er å føle seg annerledes og komme fra to ulike kulturer. Her får vi i tillegg et lite stykke Norge, da låten blant annet er skrevet av Elsa Søllesvik, best kjent som Elsie Bay.

René Miller – Concrete Heart
René Millers bruker ofte musikken for å bearbeide tunge følelser, og låten Concrete Heart handler om et giftig forhold.

Anica Russo – Once Upon A Dream
Anica Russo har blant annet varmet opp for Ariana Grande og Alan Walker. Låten hennes Once Upon A Dream handler om hvordan livet ikke alltid blir som vi hadde ønsket, men at vi kan bli sterkere av motgang.

Lonely Spring – Misfit
Lonely Spring ønsker å være en stemme for alle som føler seg annerledes, og det handler også låten deres Misfit om.

Will Church – Hold On
Will Church ble kjent gjennom den tyske versjonen av The Voice, hvor alle mentorene snudde seg da han sang Arcade av Duncan Laurence på blind audition. Låten hans handler om å stole på seg selv.

Patty Gurdy – Melodies Of Hope
Patty Gurdy ønsker å bringe keltisk folkepop til Liverpool via Tyskland.

Ikke Hüftgold – Lied mit gutem Text
Ikke Hüftgold vant sin plass i den tyske finalen gjennom TikTok. Ikke Hüftgold er en karakter, og under parykken står Matthias Distel.

Lord Of The Lost – Blood & Glitter
Bandet Lord Of The Lost er kjente for sine live opptredener, og har gjort stor suksess med sine turnéer, blant annet med Iron Maiden i 2022.


Edit: Frida Gold har trukket seg på grunn av sykdom.

Frida Gold – Alle Frauen in mir sind müde
Frida Gold synger om at «alle kvinnene i meg er trøtte», og er en låt til alle kvinner og deres styrke som må i mot urettferdighet.

Forfatter: Tone Maria Jonassen

Tone Maria(tidligere Squad skribent fra 2020-2023), 29 år, har fulgt med Eurovision siden 2000, da hun falt pladask for Charmed med "My Heart Goes Boom". Siden da har Eurovision interessen vokst seg større og større for hvert år. Hun har alltid vært glad i musikk og har sunget i kor siden hun var 14 år gammel.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s