I kveld: Finale i Melodifestivalen 2023

I kveld er en kveld som veldig mange har ventet på! Den store finalen av årets Melodifestivalen er her, og det skal kåres en vinner blant kveldens tolv finalister.

Ifølge bookingselskapene er dette kanskje tidenes minst spennende finale i Sverige. I skrivende stund ligger Loreen an til å vinne det hele med 85% sannsynlighet! Det er et vilt tall. Bak henne finner vi norske Marcus & Martinus med 7% sannsynlighet til å vinne det hele. Så mange vil nok allerede anse denne finalen som avgjort. I tillegg ligger allerede Sverige an til å vinne hele Eurovision hvis du spør oddsen der også, selv om de er av de siste få som enda ikke har valgt bidrag. Her ligger Sverige an til å vinne hele sulamitten med 36% sannsynlighet! Stakkars Loreen må vel føle LITT på presset i kveld. Det er 50/50 jury og publikum som bestemmer.

Men, ingenting er avgjort før det er avgjort. Man kan aldri ta en seier på forskudd. Her er hvem det står imellom i kveld:

 1. Fjällgren, North, WoodsWhere You Are (Sávežan)
 2. Tone SekeliusRhythm of My Show
 3. MarietteOne Day
 4. Marcus & Martinus Air
 5. PanetozOn My Way
 6. Maria SurNever Give Up
 7. Smash Into PiecesSix Feet Under
 8. KianaWhere Did You Go
 9. Nordman Släpp alla sorger
 10. Loreen Tattoo
 11. TheozMer av dig
 12. Paul Rey Royals

Du kan se på live via SVT Play klokken 20:00 i kveld. Du kan også komme å chatte live med oss i vår Discord server hvor vi sitter klare like før 20:00. Linken til Discord kan du finne HER. Lag en bruker hvis du ikke allerede har en og bli med oss, det er selvfølgelig helt uforpliktende og helt gratis!

Du kan også laste ned våre stemmeskjema for kvelden, enten i PDF eller Word-format, enten for å skrive ut eller for å notere på laptop/iPad/mobil. Du finner begge to her:

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s