I kveld: Første semifinale – all info om kvelden

Årets Eurovision-scene i Liverpool. Foto: Nick Robinson / BBC

Happy Eurovision-week til alle sammen! Her er litt generell info, stemmeskjema og linker som kan være din lille guide før kveldens sending.

Hvor og når?

Du kan se kveldens semifinale live på YouTube i videoen her under, i kveld fra 21:00 norsk tid. Du kan selvfølgelig også se det på NRK1 med norsk kommentator til samme tid.

Deltakere og stemming i kveld

I den første semifinalen er det 15 deltakere, og Norge er en av disse. Det betyr at i kveld kan vi stemme på hvem av disse semifinalistene vi vil se i finalen. Stemming foregår både via telefon/SMS, men også i den offisielle Eurovision-appen. Nytt for i år er at det ikke er juryer i semifinalen, hvilket betyr at det kun er opp til oss vanlige folk. Juryene vil allikevel være en del av årets resultat, men kun i finalen. Her er kveldens lineup i rekkefølgen de opptrer:

 1. Norge
 2. Malta
 3. Serbia
 4. Latvia
 5. Portugal
 6. Irland
 7. Kroatia
 8. Sveits
 9. Israel
 10. Moldova
 11. Sverige
 12. Aserbadsjan
 13. Tsjekkia
 14. Nederland
 15. Finland

I tillegg vil tre av de allerede kvalifiserte finalistene vise frem sine låter i kveld:

 1. Frankrike
 2. Tyskland
 3. Italia

Disse landene har også mulighet til å stemme i denne semifinalen. Noen andre som har lov til å stemme i årets Eurovision er faktisk resten av verden. De vil sammenlagt stille som et land til slutt da deres poeng skal gis ut. Alle utenfor Eurovision-landene kan stemme via nettstedet esc.vote. Det er de 10 deltakerne med flest stemmer som går videre til finalen på lørdag.

Kveldens gjester

Som vanlig vil det være innslag fra gjester i løpet av kvelden. Programleder Julia Sanina fra Ukraina vil åpne det hele med en låt fra det kjente bandet sitt, The Hardkiss, som er kjent fra nasjonale utvelgelser i Ukraina for mange fans.

Av internasjonalt kjentskap vil Rita Ora gjøre en medley av sine mest kjente låter som pauseinnslag i kveld.
Det blir også en forening av Ukraina og Storbritannia når tidligere Eurovision-deltaker for Ukraina, Alyosha, skal fremføre sammen med den kjente singer-songwriteren Rebecca Ferguson fra Storbritannia.

Stemmeskjema

Som alltid så har vi laget stemmeskjema til deg som du kan laste ned og bruke enten på en skjerm eller på papir hvis du vil skrive de ut. Kveldens stemmeskjema finner du her (både som PDF of word-format):

Våre tanker om kveldens resultat

Vi i squaden liker som vanlig å synse og spå. Det er alltid spennende å se hvordan ting ender til slutt, for man vet aldri helt hva som vil skje. Her er hvilke land vi TROR vil gå videre fra kveldens semifinale.

Jesper:
Finland
Sverige
Israel
Norge
Serbia
Moldova
Sveits
Tsjekkia
Kroatia
Portugal

Hanne:
Sverige
Serbia
Norge
Israel
Portugal
Tsjekkia
Finland
Malta
Aserbajdsjan
Moldova

Tina:
Norge
Serbia
Latvia
Sveits
Israel
Moldova
Sverige
Tsjekkia
Nederland
Finland

Kveldens pressekonferanse

Da resultatet er klart vil det som vanlig holdes en pressekonferanse med alle kveldens vinnere. Her vil de også trekke hvilken halvdel de skal fremføre i under finalen på lørdag. Vil du få med deg alt dette live, kan du se det i YouTube-videoen under her fra ca. 23:30 i kveld.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s