Finland: Dropper semifinaler

umk

Den nasjonale utvelgelsen i Finland, Uuden Musiikin Kilpailu (UMK), vil i år kun bestå av en finale med 10 bidrag, istedenfor 3 semifinaler og 9 finalister. Årets bidrag vil annonseres av YLE den 23. november, og finalen vil holdes den 28. januar.

Årets finale vil avgjøres av både telefonstemmer og juryer. En internasjonal inkludert i år, slik som svenskene har hatt i flere år allerede. De håper at dette vil snu trenden vi har sett de siste årene med at de ikke klarer å ta seg til Eurovision-finalen.

UMK har etter min mening hatt mange gode bidrag med i sin nasjonale utvelgelse de siste årene, så jeg finner det trist at semifinalene nå er borte, og bidragene færre. Allikevel har jeg tro på at de kan klare å ha 10 gode bidrag rett i finalen.

Finland sendte i 2016 Sandhja med låta Sing It Away, og tok seg ikke til finalen.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 27 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s