Russlands deltaker nektes innreise i vertslandet

yulia-samoilova
Det er ingen hemmelighet at det anspente forholdet mellom Russland og Ukraina har preget konkurransen de siste årene. Allerede tilbake i 2014 ble det russiske bidraget høylydt buet av publikumet i København – og siden da har det bare ballet på seg.

Etter fjorårets ukrainske seier i konkurransen, med et klart politisk budskap inspirert av Stalins deportering av tatarer fra Krim i 1944, har det vært mye spenning i om Russland i det hele tatt vil delta i i 2017.

Tidligere denne måneden ble det klart at Russland velger å delta til tross det anspente forholdet – og sender artisten Julia Samojlova til Kiev. Dette ser nå ikke ut til å bli noen realitet, siden vertsnasjonen har nektet den russiske artisten innreise.

Innreise-forbudet har bakgrunn i at Samojlova besøkte Krim i 2015, hvor hun da holdt en konsert. Siden det var forbudt å fly direkte fra Russland og inn i Krim så har Samojlova nå blitt stemplet som en kriminell i Ukraina. På grunn av dette får hun ikke komme inn i landet på tre år.

På grunn av denne utestengingen av det russiske bidraget så ser det mørkt ut for at Russland får delta i eurovision song contest i mai. Fansen venter likevel spent på en fredlig løsning på problemet.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s