Presentasjon: Estland

lk_1

KOIT TOOME & LAURA | VERONA
Skrevet av: Sven Lõhmus
Deltar i: 2. Semifinale

Facebook | Twitter


En av årets duoer kommer fra Estland og består av Koit Toome og Laura. To velkjente artister i hjemlandet som begge har deltatt i Eurovision tidligere. Koit deltok i 1998 med bidraget Mere lapsed og endte den gang på en 12. plass.

Laura representerte landet i 2005 i Kiev, som en del av jentegruppa Suntribe. De deltok med Let’s Get Loud, men dessverre ikke tok seg til finalen dette året.

Siden den gang har begge artistene merket seg innen musikkindustrien i Estland. Laura holder til i jazzen, mens Koit står på scenen i musikaler. De har aldri tidligere stått på scenen sammen før dette prosjektet for Eurovision 2017, fordi de begge har ønsket seg  tilbake til dette sirkuset!

Koit og Laura ble valgt til å representere landet igjennom den faste nasjonale utvelgelsen Eesti Laul. De ble raskt populære i konkurransens gang, og slo blant annet Estlands superstjerne Kerli, som denne gang endte på en andreplass.

Låtskriver Sven Lõhmus har skrevet en rekke hits, og har hittil skrevet tre andre bidrag for Estland i Eurovision; i 2005, 2009 og 2011.

 

Hvordan tror du Estland vil klare seg i årets Eurovision?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s