Presentasjon: Armenia

Artsvik-cover-photo

ARTSVIK | FLY WITH ME

Skrevet av: Avet Barseghyan, David Tserunyan, Lilith & Levon Navasaryan
Deltar i: Første semifinale (Nr. 16)

Facebook | Twitter | Instagram


Artsvik Harutyunyan vant den armenske utvelgelsen Depi Evratesil (Դեպի եվրատեսիլ) på selveste juleaften i fjor. Da vant hun æren av å representere Armenia i eurovision song contest – med en låt hun ville få tildelt i mars. Fire måneder senere fikk fansen endelig høre låta «Fly With Me«, som armenerne håper endelig får dem til topps i konkurransen.

Det tok likevel lang tid før Artsvik endelig valgte å følge sin musikalske drøm. Hun var nemlig allerede blitt 28 år før hun, sammen med gruppen Jazz Parking Project, kom på en audition i The Voice of Russia. Det gikk dessverre ikke Artsviks vei den gangen. Siden da har Artsvik sluppet flere coverlåter. Deriblant «Сестры По Духу», som har blitt sett over 2 millioner ganger på Youtube.

Hun prøvde senere lykken i flere internasjonale sangkonkurranser for å opparbeide seg både erfaring og en fanbase som ville bli viktig senere. For i 2016 hjalp de nemlig med å få Artsvik rett til topps i den armenske eurovision-utvelgelsen.

Årets låtskrivere står for flere bidrag til eurovisionen. Lilith Navasardyan og Avet Barseghyan har sammen skrevet det armenske bidraget til Junior eurovisionen i 2015, nemlig «Love». Avet hadde også en finger med i spillet i landets bidrag fra 2009, nemlig «Jan Jan», fremført av Inga og Anush, som fikk en 10. plass under finalen i Moskva.

Vil 2017 bli året Armenia endelig vinner hele konkurransen for aller første gang?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s