Presentasjon: Hellas

Demy_greece-1

DEMY | THIS IS LOVE

Skrevet av: Dimitris Kontopoulos, Romy Papadea & John Ballard.
Deltar i: Første semifinale (Nr. 10).

Facebook | Twitter | Instagram


Dimitra Papadea, eller Demy som hun går under, har vært interessert i musikk hele sitt liv. Per i dag har hun allerede erfaring fra flere sjangere, som blant annet jazz, rock ‘n’ roll, R&B og soul.

Hun slo for alvor gjennom som tjueåring – og har siden da hatt både stor suksess i hjemlandet, Hellas, og internasjonalt. En av hennes mest kjente låter er «I Alitheia Miazi Psema«, som per i dag har blitt sett over 2,5 millioner ganger på Youtube. Demy er internt valgt av den greske kringkasteren ERT til å representere Hellas i år.

Dimitris Kontopoulos har som låtskriver og komponist deltatt i eurovision song contest syv ganger tidligere. Fjorårets bidrag er til nå også hans største suksess, med Sergey Lazarevs «You’re The Only One» som fikk 3. plass under finalen i Stockholm. Dette var i samarbeid med John Ballard, som han også har teamet seg opp med for årets greske bidrag!

Det var i Kiev at Hellas tok sin aller første seier i eurovision song contest, tilbake i 2005. Skal ukrainsk jord igjen bety seier for grekerne?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s