Presentasjon: Romania

1_resultILINCA & ALEX FLOREA | YODEL IT!

Skrevet av: Alexa Niculae & Mihai Alexandru.
Deltar i: Andre semifinale (Nr. 6).

Ilinca: Facebook | Twitter | Instagram
Alex: Facebook | Twitter | Instagram


Til tross for at duoen fra Romania har hatt vidt forskjellige innganger når det kommer til realisering av musikk-drømmen har de ganske like erfaringer i hjemlandet Romania. Alex ble oppdaget av tidligere eurovision-deltaker Mihai Traistariu, som sendte han på musikkskole og ulike festivaler. Ilinca startet også noe opp med festivaler, men det var hennes deltakelse i X-Factor som fjortenåring som virkelig ga hun medsmak på musikk. Siden har hun også deltatt i den rumenske varianten av The Voice. Alex har også vært å se, både i X Factor og The Voice.

I år valgte de derfor å slå sine talenter sammen og gikk rett til topps i den rumenske utvelgelsen Selecția Națională. Her slo de også ut han som fikk start på Alex’ musikalske karriere, nemlig Traistatiu – som måtte ta til takke med en tredjeplass i finalen.

Låta «Yodel It!» har fått stor oppmerksomhet grunnet den uvanlige blandingen av rap og jodling – som har fått meget positiv respons hos fansen. Kan det være denne magiske kombinasjonen som gir Romania sin første seier i eurovision song contest?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s