Presentasjon: Albania

6c1ca715fc2d74e62e64e878c628d192

LINDITA | WORLD

Skrevet av: Lindita Halimi, Big Basta og Klodian Qafoku
Deltar i: 1. Semifinale

Twitter


Lindita Halimi er en singer-songwriter fra Kosovo, og startet sangkarrieren allerede som 14-åring. I dag er hun 27 og har rukket å studere musikkteori, piano, sangteknikk, deltatt i albansk Idol, amerikansk Idol og vunnet en rekke priser for sin nydelige stemme og musikk. Hun har også deltatt i den nasjonale utvelgelsen for Eurovision i Albania, Festivali i Këngës flere ganger, blant annet i 2015 med bidraget nedenfor, S’të fal, hvor den store stemmen hennes virkelig kom frem. Drømmen om å delta i Eurovision har hun hatt siden barndommen, og endelig er den blitt til virkelighet!

Årets bidrag har hun skrevet i sammen med Klodian Qafoku og Big Basta. Klodian deltok i Eurovision i 2006 med bidraget Zjarr e fthotë, og deltok også senere i den nasjonale utvelgelsen i 2014, og endte på en 2. plass.
Big Basta har skrevet og produsert musikk for mange artister i Albania, Kosovo, Montenegro og Makedonia siden 2004. Selv fokuserer han på hip hop og RnB, og har vunnet flere priser innen denne sjangeren. I 2008 fikk han også sitt eget radioprogram, dedikert til hip hop sjangeren.

Lindita sier hun er en stor drømmer, og har hittil nådd drømmen om å delta i Eurovision Song Contest. Nå får vi se om drømmen om finaleplass og suksess også vil oppfylles!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 27 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s