Eurovision handler fortsatt om musikk

Etter at Jamala vant Eurovision Song Contest i fjor raste det i media. Kommentarer om at Eurovision hadde blitt et politisk øst-europeisk spill var overalt, at konkurransen hadde blitt ødelagt og handlet ikke lenger om musikk. Men la oss nå se litt nærmere på Portugal sin seier fra i natt. Har Eurovision virkelig blitt ødelagt?

Mitt svar på dette er nei. Det er riktignok mye naboavstemning, men det var faktisk mer for 10 år siden. I 2007 gikk bare øst-europeiske land videre fra semifinalen og naboavstemning dominerte stort. Portugal, et vest-europeisk land med bare Spania og Frankrike som nære Eurovision-venner vant overlegent hele finalen i går.

Og hvorfor vant Portugal? Jo, fordi det var den beste låten. Det eneste vi så var Salvador som framførte «Amor Pelos Dois» helt alene på scenen. Han fikk masse stemmer fordi seere syntes det var en fin sang. Og det var det hele. Ikke noe politisk spill eller naboavstemning. Så har virkelig ESC blitt dette politiske spillet?

Kort sagt, Eurovision handler fortsatt om å sende den beste låta. Uansett hvilket land du kommer fra. Uansett budskap. Noe vi fikk se i går. Gratulerer så mye til Portugal!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s