Salvador tar eurovision 2018 til Portugal!!

Who_is_Portugal_s_Eurovision_entry_Salvador_Sobral_and_why_is_everyone_talking_about_him_

Da er det avgjort! En av storfavorittene, Portugal, tok seieren hjem i kveld. Juryen og publikum var enige, det var Salvador Sobral og låten Amor pelos dois som var best og sjarmerte alle i senk. Salvador, som er hjertesyk, har kun hatt mulighet til å være tilstede den siste uken grunnet helsen. Det er søsteren Luísa, som også har skrevet låten til sin bror, som har stått på og tatt sceneprøver og pressekonferanser i forkant. Derfor var det ekstra rørende å kunne se at da Salvador fikk trofeet og skulle fremføre vinnerlåten, så ba han pent om å få opp søsteren, slik at de kunne fremføre den sammen. En soleklar vinner, med 758 poeng mot andreplassens 615.

Det var allikevel spenning til siste slutt, når det sto mellom Portugal og Bulgaria, som begge håvet inn poeng fra både jury og publikum. Italia, som vi spådde ville være i topp 3, endte til slutt på en 6. plass. Jesper og Tina spådde riktig vinner, mens Hannes vinner kom på 2. plass. Norge klarte seg også veldig bra. En 10. plass skal vi ikke klage på!

Her er hele resultatet:

3f371e32fefc33de794f45e1fdbf716d.jpeg

Vi er superfornøyde med resultatet! Er du?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 28 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s