Hva vi vet om Eurovision 2018 til nå!

Pavilhão_Atlântico_Meo_Arena_-_Helder_PalmaDet er BARE en knapp uke siden Eurovision Song Contest 2017 i Kiev tok en ende. Mange av oss hadde brukt mange timer av året på å se på nasjonale finaler, se på utallige scene-prøver, kanskje til og med reist rundt og opplevd flere av begivenhetene! Det blir derfor igjen et slags tomrom når ESC-sesongen er over, som fanskaren har valgt å kalle «PED», Post Eurovision Depression (skulle du trenge det, så finnes det også støtte-grupper for dette på facebook!).

Uansett: for å fylle det hullet i hverdagen noen av dere kanskje kjenner på i ettertid – så har jeg vært på jakt etter de aller første hintene media har delt om hva vi kan vente oss allerede neste år!

Først la oss begynne med hvor konkurransen skal holdes. Tradisjonen tro skal finalen holdes i landet som vant konkurransen året før, altså Portugal. Flere byer skal ha meldt sin interesse til tittelen vertsby 2018 – deriblant Guimarães, Faro, Santa Maria da Feira og selvfølgelig Lisboa. Siden det stilles visse krav til byer for å kunne være vertsby for et såpass stort arrangement, så er det mest sannsynlig, per i dag, at det er sistnevnte som går av med seieren – og kan kalle seg vertsby for eurovision song contest 2018.

I Lisboa ligger også en av de største innendørs arenaene i hele EU-regionen – nemlig MEO Arena, som har plass til over 20 000 mennesker. Selv om det virker ganske sikkert at det er her neste års finale kommer til å være – så skal det selvfølgelig foregå en offisiell byde-runde fra flere byer og arenaer i løpet av sommeren. Alle blir da vurdert i forhold til kapasitet, antall hoteller i  nærheten, om arenaen oppfyller ulike krav – (f.eks. å ha et tak), avstand til flyplass og ikke minst ulike kreative forslag som viser hvorfor eurovision song contest vil være unikt nettopp der.

Når det kommer til dato for konkurransen er de ikke fastsatt enda, men sannsynligvis blir finalen holdt enten 12. eller 19. mai.

Flere land har også allerede meldt sin interesse for å delta i konkurransen neste år. Til nå har nemlig hele atten(!!) land sagt at de er interesserte. Fristen for å kunne trekke seg fra konkurransen uten å betale et klekkelig gebyr til EBU pleier å være rundt oktober – så mye kan fremdeles skje. De atten som har sagt de ønsker å delta neste år er:

Belgia
Bulgaria
Estland
Finland
Hellas
Kypros
Litauen
Malta
Norge
Polen
Russland
Sverige
Tsjekkia

I tillegg har de aller fleste av landene som vil være direktekvalifisert til finalen meldt sin interesse, nemlig:

Frankrike
Italia
Portugal
Spania
og
Tyskland

Når det kommer til deltakere for neste års konkurranse så går det jo alltid rykter rundt artister og grupper som kan være aktuelle! Russlands deltaker som ble nektet innreise til vertslandet i år, nemlig Julia Samojlova, ryktes nemlig å være russernes håp neste år også. Hun kan ikke delta med låta hun skulle bruke i år – så i løpet av året må hun finne en annen låt å opptre med.

En annen spennende detalj er at irske Samantha Mumba gikk ut og fortalte at hun gjerne deltar for Irland – om hun skulle bli gitt muligheten!

Ved siden av alle spekulasjonene som har kommet til nå – så er det noe som er ganske skrevet i sten allerede. Estland har nemlig vært super ivrige og ALLEREDE satt dato for sin nasjonale finale, Eesti Laul. Denne vil finne sted 3. mars. Så det er bare å sette av den lørdagen i kalenderen allerede!!

Vi håper at litt informasjon om neste års konkurranse lettet litt på savnet etter forrige eurovision! Så får vi alle noe å glede oss til – selv om ett år kan virke som en evighet!

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s