KONSEKVENSENE RUSSLAND OG UKRAINA STÅR OVENFOR!

maxresdefault (2)Det er ingen hemmelighet i dagens nyhetsbilde at forholdet mellom Russland og Ukraina er veldig ampert. Dette har selvfølgelig satt sine spor i eurovision song contest også – og følgene dette har fått for årets ESC vil ikke bli ignorert av EBU (den europeiske kringkastingunionen).

Begge landene vil derfor stå ovenfor seriøse konsekvenser i den nærmeste framtid. Disse konsekvensene vil bli avgjort senere denne måneden (nærmere bestemt på et møte den 12. juni), men enn så lenge kan vi i EPN gjøre bakgrunnen for nøyaktig HVA disse konsekvensene kommer av klarere for dere!

Ukraina kan se for seg seriøse sanksjoner i forbindelse med at de heller valgte å høre på sine egne apparater (sitt eget folk og politikere) enn å følge reglene til sine samarbeidspartnere (EBU). Kringkasteren (UA:PBC) valgte å nekte Russlands deltaker innreise (på bakgrunn av et lovbrudd i forbindelse med et besøk på Krim-halvøya), noe som gjorde russisk deltakelse umulig. Den Ukrainske kringkasteren ansvarlig for årets ESC har også et pålagt ansvar for at ALLE land får delta i konkurransen. Dette var et stort ansvar de fraskrev seg i denne situasjonen. Noe som selvfølgelig vil få store følger for Ukraina.

Russland på sin side har også svin på skogen som det vil bli konsekvenser av. Blant annet var de ikke å spore når delagasjonsmøtene skulle holdes tidligere i år. Dette er noe som ses på som et regelbrudd i seg selv.  I tillegg til dette er det bestandig økonomiske sanksjoner når et land velger å frivillig trekke seg ut av konkurransen etter en satt dato. Datoen hvor alle deltakerland skal være bekreftede er allerede i november, så å trekke seg ut seks måneder senere ses også på som et regelbrudd.

EBU har flere ulike konsekvenser for regelbrudd i forbindelse med sine samarbeid med sine partnere. Dette kan være alt ifra økonomiske sanksjoner, utestengelse fra konkurransen i opp til tre år, eller at sponsorpenger trekkes tilbake. Nøyaktig hva Russland og Ukraina vil få for sine barnsligheter gjenstår å se.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s