De hviterussiske deltakerne gjør opprør mot Alekseev!

alekseevI forrige uke ble de 11 deltakerne i den kommende hviterussiske utvelgelsen Eurofest offentliggjort. Siden da har det skjedd mye.

Nå har nemlig seks av deltakerne sagt klart i fra om at hvis artisten Alekseev får delta med sin låt «Forever», så kommer de til å trekke seg fra konkurransen. De som truer med å ikke delta i finalen er Alien Hit, Anastasiya Malashkevich, Sofi Lapina, Kirill Good, Gunesh og gruppa Napoli.

Grunnen til at de føler at «Forever» burde diskvalifiseres er at Alekseev har framført samme låt før den hadde lov til å bli vist til offentligheten. som er første september året før, i følge EBUs regler. Han har nemlig bare oversatt en av sine tidligere låter, «Navsegda», til engelsk og gjort den tre minutter lang (som er maks i forhold til eurovision-reglene).

Om han diskvalifiseres, eller om finalen brått blir mye kortere enn antatt – får tiden vise. Den hviterussiske finalen skal etter planen holdes 16. februar.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s