I kveld: Semifinale i Romania og 4. delfinale i Israel

Denne helga har markerer en kickstart for flere land når det kommer til eurovision. I går startet festen for Ungarn, Frankrike gjorde seg klar til finale og Litauen kom godt i gang med sine prosesser. I kveld skal Romania starte opp sin jakt på eurovision-bidrag som i kveld holder første av totalt fem semifinaler. I Israel fortsetter de med fjerde delfinale.

000e0950-870

I Romanias første semifinale skal totalt 12 deltakere konkurrere om bare 3 finaleplasser.  Blant kveldens representaner er det en person de fleste kanskje vil dra kjensel på. Nemlig Alex Florea, som var halvparten av bidraget Romania sendte til finalen i Kiev i fjor med låten «Jodel It!». Dette er kveldens rekkefølge:

01. Lina – A Love Worth Falling For
02. Johnny Bădulescu – Devoted
03. Hellen – From Underneath
04. Eduard Santha – Mesom Romales
05. Echoes – Mirror
06. Alex Florea – Nobody Told Me It Would Hurt
07. Waleska – Reborn
08. Liviu Anghel – Rise Up
09. CornEL – Take Me Away
10. Tom Hartis – Teardrop Rain
11. Elena Turcu – The Perfect Fall
12. Alexia & Marei – Walking On Water

Programmet begynner 20:00 norsk tid og kan ses på TVR 1. En livestream av kveldens semifinale kan man se her: tvrplus.ro/live-tvr-1.

For de av oss som har fulgt eurovision i flere år er det verdt å nevne at en av kveldens programledere er ingen ringere enn Cezar Ouatu, som representerte landet i 2013. I tillegg skal artisten som har gitt Romania sin til nå beste plassering i konkurransen, nemlig en 3. plass i 2005, Luminiţa Anghel, åpne kveldens show!

24296566_351631011915498_7813004512966187484_n

Israel skal på i kveld holde fjerde delfinale i הַכּוֹכָב הַבָּא/HaKokhav HaBa. Her skal seks artister i kveld konkurrere mot hverandre i tre dueller. De tre som kommer svakest ut i sin duell møtes til slutt i en avgjørende duell, hvor den med minst poeng fra folket og juryen må ut av konkurransen. Juryen som vi har blitt kjent med gjennom denne sesongen består av Keren Peles, Assaf Amdursky, Static & Ben El Tavori og tidligere eurovision-deltaker Harel Skaat, som ga landet en 14. plass under finalen i Oslo i 2010.  De seks vi får se er:

Duell 1:
Sarit Hativauell
Adva Omer

Duell 2:
Eden Meiri
Netta Barzilai

Duell 3:
Chen Aharoni
Jonathan Margi

Showet begynner klokken 20:00 norsk tid og kan ses på Keshet 12. Man kan også se delfinalen på livestream her: mako.co.il/mako-vod.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s