Julia Samoylova bekreftet som Russlands deltaker i 2018

3c2cc5d22b13117ab19f7c29
Etter mye diskusjon rundt fjorårets russisk deltaker Julia Samoylova, så endte det til slutt med at Russland valge å ikke delta under finalene i Kiev. Det har siden da blitt sagt at Julia Samoylova derfor skulle få sin sjanse i 2018 i stedet. Dette er nå bekreftet av den russiske kringkasteren Channel One – og vi er en eurovision-deltaker rikere!

Julia skulle i fjor representere Russland med låten «Fire Is Burning». Siden den ble lansert før 1. september 2017, så betyr det at det gjør at låten ikke kan brukes i 2018. Samoylova kommer derfor til å delta med en annen låt.

Bakgrunnen for at Samoylova ikke fikk delta neste år er på bakgrunn av det spente forholdet mellom Russland og fjorårets vertsnasjon Ukraina. Samoylova hadde holdt en konsert på Krimhalvøya i 2015. Innreise til Krim fra Russland var på denne tiden forbudt og Samoylova ble nektet innreise i landet i forbindelse med eurovision-deltakelsen på bakgrunn av dette. Siden Russland og Ukraina ikke kom til noen enighet rundt dette problemet valgte Russland å trekke seg ut av konkurransen.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s