I kveld starter det!

5b116cead02c0b393c1e6027db8e1599 (1).jpg
Kypros har klatret bettinglistene siden jurysemien i går, og ligger nå øverst av alle. Foto: Andres Putting/Eurovision.tv

Ja, nå er faktisk dagen kommet. Dagen hvor Eurovision Song Contest 2018 virkelig starter, og den første semifinalen går i gang! I kveld er det 19 land som deltar, og som vanlig er det 10 plasser i finalen som skal fylles. Det er en sterk semifinale, og det blir spennende å se hvem som faktisk klarer å kare til seg en finalebillett. Dette er listen over deltakerne i den rekkefølgen de skal opptre:

 1. Aserbajdsjan
  Aisel – X My Heart
 2. Island
  Ari Ólafsson – Our Choice
 3. Albania
  Eugent Bushpepa – Mall
 4. Belgia
  Sennek – A Matter of Time
 5. Tsjekkia
  Mikolas Josef – Lie to Me
 6. Litauen
  Ieva Zasimauskaite – When We’re Old
 7. Israel
  Netta – TOY
 8. Hviterussland
  ALEKSEEV – FOREVER
 9. Estland
  Elina Nechayeva – La forza
 10. Bulgaria
  EQUINOX – Bones
 11. Makedonia
  Eye Cue – Lost and Found
 12. Kroatia
  Franka – Crazy
 13. Østerrike
  Cesár Sampson – Nobody but You
 14. Hellas
  Yianna Terzi – Oniro mou
 15. Finland
  Saara Aalto – Monsters
 16. Armenia
  Sevak Khanagyan – Qami
 17. Sveits
  ZiBBZ – Stones
 18. Irland
  Ryan O’Shaughnessy – Together
 19. Kypros
  Eleni Foureira – Fuego

Her i Norge kan vi som alltid få med oss semifinalen på NRK1, og det hele starter 21:00 i kveld. Siden Norge ikke er en del av denne semifinalen, er det heller ikke mulig for oss å stemme på noen av disse låtene i kveld. Torsdag er den andre semifinalen (hvor vi er med og dermed også kan stemme), og finalen holdes selvsagt lørdag kveld.

Gjengen i Eurovision på norsk ønsker nettopp DEG en riktig god Eurovision-uke, med masse kos, glitter, glede, stemning og heiarop! Har du en favoritt som er med i kveldens semi, så del det gjerne med oss!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s