Tinas topp 10!

gabbani
Tinas favoritt i fjor var Italias Francesco Gabbani, som til slutt endte på en 6. plass i finalen.

2018, for et år! Å finne denne listen var veldig vanskelig, både når det gjaldt å finne de 10 jeg liker best og å sette de i riktig rekkefølge. Det er mange bra låter i år, og blant annet Frankrike, Kroatia og Italia er låter jeg genuint liker, men ikke har fått plass til i topp 10.  Jeg vil ærlig si at jeg ikke er helt sikker på rekkefølgen nå heller, men dette er vel det nærmeste jeg kommer her og nå (selv om 1. og 2. plass bytter plass hos meg annenhvert minutt).

 

10 – Sverige
Benjamin Ingrosso – Dance You Off

Altså, hva kan jeg si? Klarer egentlig svenskene å gjøre noe annet enn å være profesjonelle når det kommer til Eurovision? Første gang jeg så Benjamin fremføre denne i semifinalen i Melodifestivalen sendte jeg umiddelbart en snap til bestevenninna mi og bare «seriøst? Norge har så sykt mye å lære av Sverige», for hele fremførelsen så ut som en musikkvideo. Det er ikke gjort så ekstremt avansert, bare rett og slett genialt og visuelt flott. Låta er kanskje ikke helt i min type sjanger, men fy søren så gjennomført og riktig gjort!

 

9 – Malta
Christabelle – Taboo

Nå blir jeg alltid glad når noen som har prøvd å ta seg til Eurovision ved flere anledninger endelig klarer det, men så var det også nettopp sånn at Christabelle endelig hadde den rette låten. Etter å ha hørt alle låtene på rekke og rad i den nasjonale finalen i Malta satt jeg igjen og nynnet på denne, kun etter å ha hørt den en gang. Nå er ikke jeg den som bryr meg mest om tekst og betydning etc. i låter, men da jeg i tillegg fant ut at låta handler om psykisk helse, og det å tørre å si ifra om at man sliter før «we all become animals» og «criminals», så var det rett og slett stående applaus fra meg!

 

8 – Polen
Gromee feat. Lukas Meijer – Light Me Up

Dette bidraget har vokst og vokst på meg, og jeg tror virkelig den kan overraske når konkurransen er i gang. Jeg får rett og slett litt JOWST vibber, og ser for meg at denne kan nå mye høyere enn folk tror i dag. Den er fengende, lett å huske og ganske tidsriktig.

 

7 – Kypros
Eleni Foureira – Fuego

Ved første gjennomlytting av Fuego var jeg allerede sikker på at denne ville være med og konkurrere helt i toppen, muligens om hele seieren. Eleni har så mye stil og sjarme at dette når rett hjem hos de aller fleste. Helt klart årets Beyonce i Eurovision, og det synes jeg absolutt vi trenger!

 

6 – Estland
Elina Nechayeva – La forza

Herregud, for en klasse, for en stemme! Ja, Estland er i en klasse for seg selv i år, og viser at opera kan være forståelig for alt og alle, for dette er ikke «bare» opera, men både bra og også noe som faller lett for øret. En blanding som jeg personlig(!) ikke føler vi tidligere har sett i Eurovision. Det blir som regel for kommersiell og «useriøs» opera (Romania 2013), litt for cheezy (Sverige 2009) eller for seriøst og «kjedelig» (Frankrike 2011). Men Estland 2018 synes jeg har den perfekte kombinasjon!

 

5 – Ungarn
AWS – Viszlát nyár

Jaaaa! Det er så deilig med litt røffere låter i Eurovision, og spesielt da de er BRA, og ikke bare en dårlig låt som er rock for rockens skyld. Siden jeg stort sett hører på musikk som likner mer denne sjangeren er det fantastisk at det representeres i denne settingen som jeg elsker så dypt. Dette er rett og slett en bra låt, av et bra band, fra et land som alltid tar Eurovision seriøst. Jeg blir ikke skuffa om vi skal til Ungarn i 2019, men det var bare spørsmålet om jeg er den eneste som mener dette da…

 

4 – Ukraina
MELOVIN – Under the Ladder

Okei, jeg skal være ærlig. Det kan være at jeg liker Ukraina sitt bidrag så veldig godt fordi MELOVIN er året drømmemann i Eurovision for meg. MEN, jeg er ikke den som plasserer han her bare av den grunn. Denne låta er så fengende at det nesten er litt vondt, men i en slik sammenheng er det bare bra. Dessuten, til at jeg likte den så godt første gang jeg hørte den, sier det noe at den allerede har vokst så mye på meg siden den gang. Deiligste MELOVIN har trengt seg inn i hjernen min med låten sin, og sitter der dag ut og dag inn. Og for meg er det tegn på en Eurovision-hit!

 

3 – Tsjekkia
Mikolas Josef – Lie to Me

Hva skjedde Tsjekkia? Er dere årets Portugal 2017? Landet som aldri har klart seg særlig bra som plutselig skal kjempe om seieren? Fordi herlige og stilige Mikolas har en stil, sjarm og rytme i denne låta som bare skriker ut til meg som en stor hit! Uansett hvordan det går vil jeg gratulere Tsjekkia med et perfekt valg til Eurovision. Det er slik det skal gjøres! Finaleplass er jeg sikker på at er i boks allerede (eller.., i sekken da..ehe).

 

2 – Bulgaria
EQUINOX – Bones

Blown away. Rett og slett. Bulgaria, dere har sendt den låta som jeg kommer til å høre på også etter Eurovision 2018 er ferdig. Dette er gull. Det er ingenting ved dette jeg ikke liker. Eurovision-bidrag eller ikke, denne låta hadde jeg hørt på og elsket uansett hvor jeg fant den. Dere har gjort det, dere fortjener seieren i år, men jeg har to førsteplasser og jeg vet ikke hvem jeg helst vil skal vinne. Fordi disse to låtene er så vidt forskjellige og jeg elsker de på hver sin måte. HJELP!

 

1 – Israel
Netta – TOY

For Israel havnet nå, i dette minuttet, på min førsteplass. Jeg vet det er kjedelig. Jeg synes det er dødskjedelig at jeg hadde storfavoritten i fjor på førsteplass og storfavoritten i år på førsteplass. Jeg lover, som jeg sa i fjor, jeg PLEIER å være motsatt. Men her har vi k-pop feelingen mine damer og herrer, og for dere som kjenner meg så vet dere at jeg er sykt svak for k-pop. Og fantastiske Netta er så lett å like. Og «teit» med en slik selvtillit at det vipper over og blir kult (hilsen hu som også digget Silvia Night i 2006). Jeg vil bare skyte inn og si hovedgrunnen til at denne ligger øverst hos meg, på en så enkel måte som jeg klarer. Dette er årets Eurovision-hit. Samme som med Italia i fjor. Portugal vant, men Italia hadde årets Eurovision-hit. Slik er det også med Israel i år. Den setter seg, og blir der. Jeg har sunget på den minst en gang om dagen siden jeg først hørte den. Derfor.

 

Det var årets liste for Tinas del, hva synes du? Har du noen av de samme favorittene?

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s