Eurovision 2018: Jespers topp 10

Eurovision nærmer seg, og flere Eurovision-fans setter sammen sine lister over hvilke låter de syns er best i årets konkurranse. I år har jeg slitt litt mer med å lage en topp 10 enn det jeg har gjort tidligere. Vet ikke helt hvorfor det har vært sånn, men i år har jeg opplevd mye mer endring i topplisten enn tidligere år. Men nå har jeg hvert fall fått satt sammen det som mest sannsynlig likner aller mest på hvordan min topp 10 ser ut før årets konkurranse braker løs.
10. Julia Samoylova – I won’t break (Russland)
Nå kan jeg ikke akkurat si at det jeg har sett av Julias prestasjon live har vært noe særlig, men selve sangen har virkelig tatt meg. Dette er akkurat min type Eurovision-låt. Det er en veldig sterk tekst og melodi. Jeg faller lett for denne type låter, og for meg hadde det vært en stor opptur om Julia hadde klart å bedre seg live før torsdagens semifinale.

9. Ieva – When we’re old (Litauen)
Denne lille søte melodien kombinert med en nydelig musikkvideo og tekst får Eurovision-hjertet mitt til å smelte litt. Dette er en veldig rolig, men samtidig herlig sang. Hele stemningen, teksten og Ievas fine stemme gjør dette til en koselig liten perle i årets ESC. Jeg kan lett se for meg at når Ieva faktisk blir gammel sitter hun da fortsatt og synger på ESC-bidraget sitt.

 

8. Jessica (ft. Jenifer Brening) – Who we are (San Marino)

Jeg var ikke akkurat imponert over årets nasjonale finale i San Marino når det kommer til organisering og annet trøbbel, men selve bidraget er for meg et av årets mest undervurderte. Jeg er enig med mange andre Eurovision-fans om at framføringen med robotene ser nokså spesielt ut, men jeg syns sangen er veldig fin. Budskapet er sterkt, og jeg skal til og med innrømme at jeg liker rap-delen til Jenifer. Virker høyst usannsynlig, men for meg ville det vært en veldig positiv overraskelse om San Marino tar seg til finalen i år.

7. Jessica Mauboy – We got love (Australia)
Denne sangen er vel den som har vokst mest på meg i år. Fra å være en låt jeg anså som veldig typisk og flat gikk det til å være en av mine favoritter etter nok gjennomhøringer. «We got love» er et av årets bidrag jeg har likt å høre på hvis jeg har følt at ting har vært litt tungt. Der har nok både den positive melodien og teksten mye å si. «So don’t give up, cause we got love»

6. Elina Nechayeva – La forza (Estland)
Da jeg så Elina synge live i den estiske finalen falt jeg pladask for alt med dette bidraget. Stemmen hennes og melodien som bygger opp til et kraftig refreng hvor Elina bare leverer alt hun har er for meg helt fantastisk. Jeg blir bare imponert og får gåsehud av Estlands nydelige opera.

5. Netta – Toy (Israel)
Jeg er også en av dem som har fått litt elsk for årets forhåndsfavoritt. Netta er en utrolig god artist, samtidig som jeg liker teksten. Det hele er framført som en skikkelig kul og annerledes låt. Om Israel faktisk skulle vinne gjør det ingenting for meg. Netta leverer noe som er både kult og bra.

4. Eugent Bushpepa – Mall (Albania)
Etter flere ballader har Albania i år gått for noe nytt med rockelåten Mall. Helt siden jeg hørte denne i desember har jeg likt det, og Eugent er definitivt en av årets beste artister. Jeg elsker det og Eugent vet tydelig hva han gjør, og det føles rått og kult. Jeg var vel en av få, men for meg hadde Albania årets beste utvelgelse. Det var mange låter som jeg elsket, og Mall var en av dem. Om Eugent tar seg til finalen vil det definitivt huskes som noe av det beste med ESC 2018 for meg.

3. Gromee ft. Lukas Meijer – Light me up (Polen)
Et av årets bidrag som får meg i aller best humør. Dette er en låt som jeg ser for meg som en potensiell sommerhit, og hele stemningen i sangen er bare kul. Her er det bare et positivt friskt pust fra Polen, og jeg ser for meg den festen hvor «Light me up» spilles på det beste musikkanlegget. Selv om jeg liker sanger med sterke budskap faller jeg også lett for låter hvor det bare er å skape den beste partystemningen.

2. Aisel – X my heart (Aserbajdsjan)
Jeg hadde store forhåpninger til Aserbajdsjan i år, og selv om dette var noe litt annet enn hva jeg forventet da jeg først leste at Aisel var jazz-artist, så syns jeg det er fantastisk. Denne låten får meg i veldig godt humør, og jeg elsker hele komposisjonen og melodien.

1. Equinox – Bones (Bulgaria)
På samme måte som at jeg ikke helt har klart å finne en klar topp 10 har det samtidig variert hvilket land jeg har hatt som favoritt. Men nå tror jeg det endelige valget har falt på Equinox fra Bulgaria. Etter å ha snudd Eurovision-resultatene fra fiasko i semifinalene til suksess med topp 5, prøver Bulgaria virkelig å gå helt til topps i årets ESC med gruppen Equinox. Her syns jeg Bulgaria har truffet blink med denne mystiske og spennende melodien, samtidig som det føles moderne og velprodusert. Sofia 2019 ville vært fantastisk, dette er kult og ekte.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s