Israel vinner Eurovision Song Contest 2018!

ap-image
«Toy» var årets forhåndsfavoritt helt fra låten ble presentert.

Ja, for nå har Israel vunnet igjen, nok en gang med et mellomrom på 20 år. Gratulerer så mye til Israel og Netta for en velfortjent seier! Så var det altså den store forhåndsfavoritten som klarte det i år, tross fall på bettinglistene nå den siste uka.

Det ble en ekstremt spennende kveld når finalen startet, ikke minst når spenningen viste seg å starte en god stund før vi forventet det. Drama er ikke helt ukjent i Eurovision-sammenheng, men det er vel sjeldent vi har kunnet se at en artist får uventet besøk på scenen som i tillegg til å ødelegge opptredenen faktisk stjeler til seg mikrofonen! Den hittil ukjente mannen som klarte å ta seg på scenen under Storbritannia sin opptreden skal være i varetekt hos politiet, og artisten, SuRie, klarte å fremføre med glans tross denne sabotasjen og valgte å ikke fremføre låten sin på nytt, tross muligheten. Vi velger å ikke legge ut bilde av hendelsen for å ikke gi mer oppmerksomhet til denne sabotøren enn han allerede har fått.

Vår norske representant Alexander Rybak endte til slutt opp på en respektabel 15. plass, og det syns jeg vi skal si oss fornøyd med! Han gjorde en god innsats som vanlig, og det var ingenting å klage på under fremføringen, tross i at han har hatt noen små plager med halsen i det siste.

Presentasjonen av resultatet ble også ganske så spennende, spesielt når det så ut til at jury og publikum hadde ganske forskjellige meninger rundt enkelte av bidragene. Sveriges Benjamin Ingrosso fikk for eksempel nest mest poeng av juryene, men hadde tredje minst poeng av alle publikumstemmene. Det var Østerrike som vant jurystemmene, hvor Israel lå på en 3. plass, men Netta tok seg opp til førsteplassen når publikumstemmene var talt opp. Her er det endelige resultatet:

e9ed75de1e38fd130098354a3f8effe9.jpg

Vi i Eurovision på norsk gratulerer nok en gang Israel og hele deres delegasjon så mye med seieren i 2018, og vi gleder oss til å komme på besøk i 2019!!
Vil samtidig takke alle våre lesere for et herlig Eurovision-år, og nå er det 2019 som står i fokus hos oss.

VI SNAKKES FØR DU ANER DET! TAKK FOR I ÅR! 

 

 

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s