DAGEN ETTER: HVA VET VI OM EUROVISION 2019?

eurovision-2019-israel_m
Etter gårsdagens eurovision-finale gikk Israel av med seieren. Fire av hennes ord satte i gang mye følelser rundt om i Europa: Vi sees i Jerusalem. Dagen etter har dette blitt en stor snakkis. Skal finalen faktisk holdes i Jerusalem? Byen er mye omdiskutert politisk. Derfor fryktes det at flere land ikke vil delta neste år. Ordføreren i Dublin er den eneste til nå som har sagt at han ønsker at landet boikotter neste finale.

Den endelige avgjørelsen om hvor finalen skal holdes bestemmes av EBU. Til tross for at ordføreren i Jerusalem, Benjamin Netanyahu, delte på sin twitter-konto at finalen skulle avholdes nettopp der. Israel har fire arenaer hvor det kan være aktuelt å holde eurovision neste år. Disse fire er:

– Teddy stadium (med plass til ca. 31 700) i Jerusalem.
– Jerusalem arena (med plass til ca. 15 600).
– Menora mivtachim arena (med plass til ca. 11 000) i Tel Aviv.
– Sammy ofer stadium (med plass til ca. 30 800) i Haifa.

Overraskende nok har ordføreren i Tel Aviv sagt at de ikke vil holde finalen neste år. Derfor står valget i skrivende stund mellom Jerusalem og Haifa. Det endelige valget blir vanligvis offentliggjort i august. Vi må derfor ha tunga rett i munnen fram til da.

Når det kommer til deltakerland, så har flere meldt sin interesse allerede. Norge var første land som bekreftet sin deltakelse neste år. Andre land som har gjort det samme er: Estland, Polen, San Marino, Serbia, Sveits, Frankrike, Israel og Spania.

Hvis du lurer på hva vi har i vente framover, så har vi noen av svarene. De foregående årene har det vært fastsatte datoer for når forberedelser skal være klare. Det vi kan si, med noe usikkerhet, fram til nå er:

– Full deltakerliste med land er klar i løpet av oktober.
– Slagord og programledere offentliggjøres tidlig i desember.
– Overrekkelseseremoni holdes i slutten av januar.
– Alle lands bidrag må være offentliggjort innen midten av mars.
– Den norske finalen i MGP vil sannsynligvis bli holdt 9. mars.
– Finalen i Israel avholdes 11. eller 18. mai.

Riktignok så er det tidlig å si mye enda. Mye kan skje framover. Imens oppfordrer vi all fansen til pleie sin post eurovision depresjon, og se fram mot neste år! 💞

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s