Andorra og Bosnia & Hercegovina vil ikke returnere i 2019

hari-mata-hari

Det har gått to uker siden årets Eurovision-finale ble avholdt i Lisboa, og forberedelsene til neste års finale i Israel er i gang. Allerede har to land annonsert at de ikke vil være med på festen neste år.

Andorra og Bosnia & Hercegovina har bekreftet at de ikke kommer til å delta i Eurovision 2019. Andorra har ikke deltatt i ESC siden 2009, og er det eneste deltakende landet som aldri har vært med i en finale. RTVA sier at for at en deltakelse for landet skal bli mulig, trenger kringkasteren penger fra den andorranske regjeringen. Om de får oppfylt ønsket er ikke en fremtidig retur fra Andorra umulig siden RTVA sier de fortsatt er interesserte i å delta.

Bosnia & Hercegovina har utenom en deltakelse i 2016, ikke vært med siden 2012. BHRT har bekreftet at de ikke vil være med grunnet at kringkasteren er i gjeldsproblemer med EBU, noe som gjør en deltakelse i både Junior Eurovision i November og neste års Eurovision i mai ikke mulig. BHRT har de siste årene slitt med store økonomiske problemer, og har en gjeld på over 3 millioner Euro.

Det kan dessverre se ut som det blir flere land som vil melde fravær fra neste års konkurranse. På Island har tusenvis av underskrifter blitt samlet inn for å få landet til å boikotte neste års finale grunnet menneskerettighetsbrudd utført av Israel mot den palestinske befolkningen. Også i Irland, Sverige og Storbritannia har det blitt uttrykt ønsker om boikott av Eurovision 2019.

Og for de som skulle lure har NRK allerede bekreftet at Norge blir med neste år, og det er åpnet for innsending av bidrag til Melodi Grand Prix 2019.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s