Eurovision kommer til Tel Aviv

PikiWiki_Israel_37365_Tel_Aviv_beach

Det er nå offisielt. Eurovision Song Contest 2019 skal finne sted i Tel Aviv i Israel. Konkurransedatoene er 14 og 16. mai for semifinalene og 18. mai for finalen. Men hva er det som kan være å forvente av kommende Eurovision-by, og har Tel Aviv vært involvert i Eurovision før? Og hva slags forholdsregler må man ta?

Først og fremst, så ble Tel Aviv bekreftet som vertsby tidligere denne uken. Det var flere byer som hadde meldt seg på kampen om å få arrangere Eurovision. Tel Avivs største konkurrent var Jerusalem, som tidligere har arrangert konkurransen i 1979 og 1999. En annen by som også var lenge med på å finalen var strandbyen Eilat helt sør i Israel. I tillegg ble Haifa nevnt som en potensiell kandidat. Men av alle byene trakk Tel Aviv det lengste strået.

Tel Aviv er mest kjent som en by med høy partyfaktor. Det er flere barer og diskotek som har åpent til langt over midnatt. Byen kan også by på flere restauranter med god mat og drikke, og har i tillegg flotte strender ved havet. Det er varme temperaturer over 20 grader omtrent hele tiden fra april til oktober, og nesten ikke noe regn fra mai til september. Altså er det ingen bekymring for at det blir bra vær når Eurovision kommer til den israelske byen i mai.

Med tanke på at Israel ikke er et veldig stort land blir det også fullt mulig å ta en dagstur til Jerusalem mens man er der. For mange er Jerusalem et selvsagt reisemål når man først er i Israel. Byen er viktig for religioner med milliarder av tilhengere, og byr på flere historiske severdigheter og attraksjoner. Israel har et stort fokus på sikkerhet, og det kan være lurt å ha med seg gyldig pass når man drar rundt i landet. Det kan i tillegg hende at man på flere steder må gjennom en sikkerhetskontroll. Det er uansett advart mot å reise til grenseområder i Gaza og nabolandene. For mer info angående reise og sikkerhet i Israel kan du gå inn på regjeringens side om Israel eller besøke nettsiden til Israels ambassade i Norge.

Tel Aviv har tidligere vært involvert i Eurovision-arrangementer. Blant annet har forhåndsarrangementet «Israel Calling» blitt avholdt i byen i april hvert år siden 2016. Og man må selvsagt ikke glemme da Nadav i 2015 sang «And before I leave, let me show you Tel Aviv». Vi håper selvsagt på god stemning og fest når Tel Aviv endelig får muligheten til å arrangere den store Eurovision-finalen i mai. På Eurovision på norsk kan du gjennom hele ESC-sesongen få nyheter om den kommende finalen.

1280px-Tel_Aviv_Skyline_(night)_-_2

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s