Presentasjon: Island

HATARI-Ásta-Sif-Árnadóttir-750x400HATARI – HATRIÐ MUN SIGRA
Skrevet av: Einar Hrafn Stefánsson, Klemens Nikulásson Hannigan, Matthías og Tryggvi Haraldsson
Sjanger: EBM
Deltar i: Første semifinale

Hatari er en islandsk gruppe som til vanlig holder seg innenfor sjangrene techno og punk rock. Gruppen består av Klemens Hannigan, Matthias Haraldsson og Einar Stefánsson. De er særlig kjent for deres live show og BDSM-inspirerte kostymer. De beskriver seg selv som en anti-kapitalistisk BDSM techno performance art gruppe, og hevder deres mål er å knuse kapitalismen!

Opprettelsen av gruppen fant sted for 4 år siden. De ga ut sin debut-EP «Neysluvara» i 2017. Året etterpå gikk gruppen ut med nyhetene om ar de hadde gått fra hverandre. Grunnen var at de ikke hadde fått knust kapitalismen. Det var derfor til like stor glede som overraskelse  for fansen når gruppen sto på deltaker-listen til Söngvakeppnin (den islandske nasjonale finalen) i 2019.

Låten Hatari deltar med i eurovision song contest er Hatrið Mun Sigra (Hat vil seire) og er faktisk det eneste nordiske bidraget som ikke er på engelsk.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s