Junior Eurovision 2019 – hva vet vi så langt?

jesc_2018._roksana_wegiel_with_trophy

Det er fortsatt en stund igjen til Eurovision Song Contest 2020, og foreløpig så er det debatten om hvilken by som skal arrangere konkurransen i Nederland som herjer på forskjellige Eurovision-forum. Men før vi setter kursen til landet med vindmøller og tulipaner skal vi også en tur til Gliwice i Polen i november for Junior Eurovision Song Contest 2019. Søndag 24. november skal unge artister fra hele Europa konkurrere om seieren, men hva vet vi foreløpig om årets Junior Eurovision?

Disse 18 landene har bekreftet deltakelse (valgt deltaker eller utvelgelsesdato i parentes):

 • Albania
 • Armenia
 • Australia
 • Frankrike
 • Georgia (Giorgi Rostiashvili)
 • Hviterussland (finale i september)
 • Irland
 • Italia
 • Malta (finale 20. august)
 • Nederland (finale 28. september)
 • Nord-Makedonia (Mila Moskov)
 • Polen (finale 29. september)
 • Portugal
 • Russland (finale 1. september)
 • Serbia
 • Spania
 • Ukraina (finale i august)
 • Wales (finale 24. september)

Aserbajdsjan og Israel har valgt å trekke seg fra Junior Eurovision i år.

Hvor og når?

Finalen avholdes i Gliwice Arena i Gliwice i Polen søndag 24. november. Starttid for finalen er kl. 16.00 norsk tid. Foreløpig er det ikke lagt ut billettsalg for finalen, men det er ventet at dette gjøres i løpet av høsten. Årets slagord er «Share the Joy». Norge kommer ikke til å delta i Junior Eurovision, men norske seere kan likevel stemme da EBU holder avstemning via internett så fans fra hele verden kan være med å stemme.

114814_r2_940

Og i hvilke land er det fortsatt litt rykter om mulig deltakelse?

Etter å ha lest litt rundt på nettet, hørt med diverse fans og gjort opp egne tanker har jeg satt opp en liste over land jeg tror kanskje blir med til Gliwice (ikke ta listen altfor seriøst, mye av dette er bare egne tanker jeg har gjort opp)

 • Kasakhstan: Ble invitert til konkurransen i fjor, og etter å ha fått en fin 6. plass med gode seertall, burde det ikke være noen grunn for at EBU ikke skal invitere dem tilbake i år. Den kasakhiske kringkasteren har nå også begynt å planlegge nasjonal finale allerede.
 • Romania: Ingen offisiell bekreftelse fra TVR ennå, samtidig som de har snust litt på retur de siste årene. I tillegg har jeg lest noen rykter fra rumenske fans om at Romania planlegger Junior Eurovision-retur, men dette er langt fra offisielt.
 • San Marino: Foreløpig ikke kommet noen offisiell bekreftelse angående JESC, men ikke helt utenkelig at å ha fått sitt beste resultat noensinne i voksenutgaven kan ha gitt dem litt motivasjon til å gi juniorutgaven en ny sjanse?
 • Ungarn: Vært ryktet til å debutere i Junior Eurovision i flere år på rad nå, og siden Polen og Ungarn har gode internasjonale relasjoner er det kanskje ikke helt utenkelig at i år blir året Ungarn entrer konkurransen. Husk at Østerrike valgte å returnere til Eurovision det året konkurransen var i Tyskland.

Det er ventet at full liste over deltakere vil bli offentliggjort i løpet av den nærmeste tiden, og vi i Eurovision på norsk vil holde deg oppdatert.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s