Squaden reagerer: MGP 2020 – 2. delfinale + Sondrey

Som mange av våre følgere sikkert vet så pleier vi å lage videoer på YouTube hvor vi diskuterer årets norske bidrag. Denne gang har det dessverre kommet noen uforutsette tekniske problemer, så det å få gjennomført arbeidet rundt en video er noen hakk vanskeligere enn ellers. MEN, vi syns at våre meninger er ganske viktige, så derfor bestemte vi oss for å skrive et innlegg om denne ukens delfinale istedenfor. Det negative er kanskje at engasjementet vårt ikke blir like synlig, men det positive er at det er enklere for oss alle å kunne være med! Så her er derfor vår reaksjon til Øst-Norges låter:

JÆGER – HOW ABOUT MARS

Hanne: Min absolutt favoritt i denne delfinalen! 🤩 Moderne, kul og skiller seg veldig fra de andre låtene denne kvelden. Håper hun er med å konkurrere om billetten til Rotterdam i februar! 🌟

Jesper: Jeg visste ikke hva jeg skulle tenke om låten første gang jeg hørte den. Skilte seg helt klart ut fra det jeg anser som typiske MGP-bidrag, men klarte ikke bestemme meg for om jeg likte det eller ikke. Låten vokste etter et par gjennomhøringer, og konklusjonen ble at dette er et spennende bidrag med noe som vi ikke er vant til å se i konkurransen. Og «How About Mars»-delen har satt seg veldig på hjernen, og har vel omtrent sunget på den flere ganger nå.

Tina: Min favoritt hittil. Ganske enkelt det mest «spennende» jeg syns har kommet frem i år. Her er det snakk om personlig smak og behag, og jeg må si at selv om jeg selv er ganske sikker på at dette er en skikkelig BÆNGER, så er jeg mer usikker på hvordan den vil bli mottatt av det norske publikum. Jeg håper denne tar seg til finalen, men jeg har egentlig ikke troen på at det vil skje. MEN, jeg er veldig spent på å få se hvordan dette blir live, for det kan endre på alt!

Tone Maria: Første gang jeg hørte låten likte jeg den ikke noe særlig, men for hver gang jeg hører den liker jeg den bedre og bedre. Den er kul, annerledes og fengende. Jeg liker best versene. Sceneshowet skal  i følge JÆGER selv visstnok bli intenst, jeg håper på et kontrollert kaos. Det er mye som skjer i låten, og med et like innholdsrikt sceneshow kan det tippe over og bli litt mye.

Victoria: Sammenliknet med de andre låtene skiller denne seg ut på en positiv måte. Den er fengende og moderne og melodien setter seg, men alt i alt synes jeg den blir litt for repeterende.

 

REIN ALEXANDER – ONE LAST TIME

Hanne: Liker faktisk låta ganske godt, men er det lov til å si at jeg ble litt skuffa når jeg fikk høre at det er Rein som synger? 🙊 Misforstå meg rett, men jeg mener han kan så mye bedre. Låta er fin den, men ikke i nærheten av magien Rein kan vise fram!

Jesper: Dette er vel min favoritt fra denne delfinalen, men jeg føler meg ikke overbegeistret heller akkurat. Låten er kul, fengende, og jeg kan se for meg at Rein leverer et forrykende sceneshow, og sannsynligvis tar finalebilletten. Men for å si det slik, det er der det stopper. Jeg tenker låten kunne hatt mer trøkk, men for alt jeg vet, kan det hende dette kommer fram når vi får se det live. For slike sanger som dette kan bli klart løftet opp gjennom en sterk live-framføring, enn det vi bare får høre som studioversjon.

Tina: Jeg skal være så kjedelig og bare si rett ut at dette er vinneren, og ingen i denne delfinalen kommer til å klare å følge Rein sin vokal i sammen med en så catchy låt. Det er både maskulint og samtidig schlager-preget, så what can go wrong? I tillegg putter vi inn litt etnisitet, en dose Roger Pontare vibe, og ikke minst en good-feel ala Keiino. Jeg blir veldig overrasket om ikke Rein Alexander vinner dette, for dette går hjem til de aller fleste!

Tone Maria: «EDM og Rein Alexander?! Hva i alle dager er dette? Dette går ikke!», tenkte jeg da hørte «One Last Time» for første gang på mandag. Jeg har siden da hørt den flere ganger, og liker den veldig godt nå. Det er absolutt min favoritt i denne delfinalen, men jeg syns likevel det skurrer litt at Rein gjør EDM. Men, det er 2020, you do you! Låten er kul, og håper vi får viking-EDM i finalen!

Victoria: Det som er så deilig å tenke på er at jeg vet at stemmen er like bra live som i den innspilte versjonen. Låten er helt grei, men bare så det er sagt liker jeg definitivt refrenget bedre enn versene. Tror denne kan nå langt dersom sceneshowet blir like bra som stemmen.

 

KIM WIGAARD OG MARIA MOHN – FOOL FOR LOVE

Hanne: Skal jeg være helt ærlig så sliter jeg med å huske låta i det hele tatt. Den er helt ok, men er eeegentlig ikke noe spesielt med den syns jeg. Tror ikke de gjør det så bra på lørdag. 😱

Jesper: Da jeg hørte låten første gang stusset jeg litt på om jeg hadde begynt å høre på en låt fra et annet lands finale. For dette hørtes ut som noe kliss som kunne kommet fra «O melodie pentru Europa», eller et annet øst-europeisk land. Men nei da, en helnorsk kjærlighetsduett. Jeg klarer ikke helt å like dette. Vanligvis faller jeg for sanger om kjærlighet, og spesielt hvis det, som i dette tilfellet, er en duett. Men her blir det litt vel kjedelig og litt for sukkersøtt til at jeg klarer å gå med på det. Mitt førsteinntrykk var at den minte meg om Slovenia 2004, og for å si det sånn, det er ikke et godt tegn.

Tina: Næh, de prøver vel litt på alt her? Og mye utdatert. Riktignok er nok dette en sangprestasjon live som kommer til å løfte låta stort, men låta i seg selv er ikke sterk nok, og denne blir glemt så fort den er ferdig for min del. Eller nei, egentlig før det, jeg begynner å tenke på alt annet. Men jeg håper og tror på at det blir en god vokalprestasjon i det minste.

Tone Maria: Det er mye som er fint med denne låten, men den er kanskje litt for full av klisjeer. Syns den var ei litt for seig sviske første gang jeg hørte den, men da jeg så musikkvideoen løftet låten seg flere hakk. Kim og Maria har fantastiske stemmer, så håper på en flott opptreden på lørdag.

Victoria: Jeg overrasket meg selv idet jeg innså at det er noe ved denne låten jeg liker. Det er kanskje en kombinasjon av at vokalistene (særlig den kvinnelige) er flinke (ELSKER også tostemt vokal og her er det mye av det) og det faktum at jeg sjelden har hørt denne type låt i MGP. Det trekker likevel ned at låten er svært klisjètung og vanskelig å huske, men med et solid sceneshow og en bra vokalprestasjon tror jeg denne kan overraske.

 

TORE PETTERSON – THE START OF SOMETHING NEW

Hanne: High school musical møter Guri Schanke. Er absolutt ikke det jeg forventet meg når jeg hørte Tore skulle være med – og for å være helt ærlig så hadde livet mitt vært en del bedre denne uka om jeg ikke hadde hørt den. Er så synd, for Tore er vanligvis så inspirerende og awesome, men: Tore > låta hans.

Jesper: Ok, jeg skal være ærlig. Jeg liker ikke dette. Ikke på noen måte. For å si det sånn, jeg blir ikke overrasket hvis denne låten står igjen som min solide sisteplass av alle årets MGP-låter. Forferdelig irriterende låt, og selv om jeg er for sjangerbredde i ESC/MGP, så må det i det minste være en bra låt hvis det skal funke. Da jeg hørte gjennom låten første gang hadde jeg bare lyst til at den skulle bli ferdig. Tror jeg kommer til å høre gjennom denne låten av fri vilje kun en gang til i livet mitt. Og det blir når Tore står på scenen under delfinalen på lørdag. For å si det sånn, hvis denne går til finalen i Trondheim, nei, da vet jeg virkelig ikke.

Tina: Dette gjør meg faktisk ganske vondt. Fordi jeg elsker Tore. Og med en gang jeg fikk vite at han skulle være med tenkte jeg at han ville vært en PERFEKT representant for Norge i ESC. Så vit det Tore, DU som person hadde vært helt fantastisk, stemmen din også forøvrig. Men så var det bare det her med låta. Det handler ikke om sjanger, dette kunne blitt kult det, men låta er i mine ører ikke der den skal/burde være i det hele tatt. I tillegg blir en tidligere fan av High School Musical-singstar altfor opphengt i tittelen på låta og begynner å nynne på Disney-låter. Du fortjener så mye mer Tore, kom tilbake med ny låt neste år!

Tone Maria: Jeg hørte alle låtene til lørdagens delfinale tidlig på morgenen på mandag, og var ganske negativ til alle låtene. Skylder på at jeg var morgengretten, nå liker jeg jo alle låtene mye bedre. Bortsett fra Tores låt, og det gjør vondt langt inn i mgp-sjelen! Jeg elsker Tore, han er en fantastisk person, og han er jo også MGP fan selv, og det er setter jeg alltid pris på at artistene er. Jeg gleder meg til å se Tore på mgp-scenen, men låta hans er dessverre ikke ment for mine ører.

Victoria: Definitivt den svakeste låten i denne delfinalen. Jeg tar meg selv i å tenke «ble denne låten egentlig ferdig?», for jeg synes det høres ut som om en halvferdig idè bare ble kastet inn i noe som ikke fungerer. Sliter også med å skille versene og refrenget fra hverandre. Tror faktisk denne vil falle ytterligere dersom sceneshowet blir halvparten så rotete som musikkvideoen.

 

Til slutt hadde vi også tenkt å ta for oss den første låta vi hittil har hørt fra det opprinnelige startfeltet i finalen, som vi så presentert på scenen forrige lørdag.

SONDREY – TAKE MY TIME

Jesper: Årets første direktekvalifiserte bidrag, og jeg syns låten er helt grei. Kanskje ikke helt min type musikkpreferanse, men kult nok, og kan se hvorfor NRK har plukket Sondrey ut til å gå rett til finalen. Men det første jeg tenkte da jeg hørte låten var «Hvorfor har Cesar Sampson bestemt seg for å delta i norsk MGP med Dance you off?» (nesten så jeg begynte å lure på om låten var dedikert til håndball-EM som foregår nå i akkurat de landene jeg har nevnt: Norge, Sverige og Østerrike, haha). Ser at flere også har trukket inn likheter med Robin Bengtsson fra 2017, men selv om dette minner meg om flere låter jeg har sett og hørt før, er det ikke akkurat dårlig heller. Men som sagt, ikke helt fantastisk etter min smak heller.

Tina: Yes, dette er rett og slett en Mello-opptreden, og det er et stort kompliment! Som storfan av Melodifestivalen så må jeg bare takke for at MGP nå gjør litt mer av det samme. Få hver låt til å skinne og være helt unik, for det syns jeg faktisk ikke alltid dere har vært like flinke til (call me), men nå dæven du! Nå snakker jeg mest om sceneshow og opptreden, produksjon også vil jeg berømme og ikke minst vokal og tilstedeværelse på scenen. Jeg tror du kan peke på alt og jeg vil si at jeg digger det, bortsett fra det viktigste, selve låta. Den er bra, men ikke catchy nok. Jeg glemmer den. Sånn sett vinner Rein Alexander over Sondrey allerede for min del. Nå håper jeg bare at resten av de allerede kvalifiserte finalistene er like gjennomført som Sondrey!

Tone Maria: Dette er også en låt som jeg var litt lunken til etter første lytting, men nå syns jeg den er veldig bra. Av alle låtene vi har hørt så langt er låten hans den som har festa seg best hos meg, og jeg går stadig rundt og nynner på refrenget. Likte godt opptreden hans fra første delfinale. Noen småting jeg ville endret på visuelt, men det kan jo bli annerledes på en større scene i Trondheim. Sondrey er en veldig dyktig artist, og synger veldig bra. Tipp topp, tommel opp!

Victoria:  Denne minner meg om «Dance you off», som er en låt jeg aldri har vært noe særlig glad i. I og med at sceneshowet her også minner meg om Melodifestivalen, klarer jeg ikke å se bort fra likhetene. Det gjør at låten faller for min del, selv om den ikke er direkte dårlig, bare en sånn skikkelig midt på treet- låt som jeg føler jeg har hørt tusen ganger før.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s