Robin Bengtsson og The Mamas er Melodifestivalens første finalister!

deltavling1mello2020

I kveld gikk endelig startskuddet for svenskenes Melodifestivalen, kanskje fansens mest elskede nasjonale finale! Og helt ærlig må jeg få si at de ikke skuffer denne gangen heller. Show fra ende til annen, numre som er så spesialsydd til hver enkelt låt at de får skinne til sitt fulle potensiale, Melodifestivalens Hall of Fame som hedrer spesielle mennesker i Mello-sammenheng og gjesteopptredener fra artister med låter som betydde noe spesielt for hver av programlederne. Og programlederne fikk selvfølgelig lov til å synge sammen med de!

mellanaktdeltavling1mello2020
Bilde: SVT

Nytt for i år var også at selve låtskriverne presenterte låten før bidragene tok til scenen, istedenfor en slags artistpresentasjon som det tradisjonelt er. I tillegg har de utviklet stemme-systemet sitt, hvor hjertestemmene på skjermen lyser i en farge for å vise hvilken aldersgruppe som stemmer mest. Spennende å kunne analysere litt mer sånn for en Mello-nerd! Alt i alt, enda en vellykket Mello-sending.

stemmermello2020

De to første finalistene ble altså valgt i kveld, og det er to vi allerede er godt kjent med. Robin Bengtsson (Take a Chance) er med for tredje gang, og er også i finalen for tredje gang. I 2017 vant han også for svenskene. Det var allikevel en tydelig overrasket herr Bengtsson som først ble ropt opp som en av kveldens to vinnere! The Mamas (Move) har tidligere vært en del av Mello-scenen, om ikke forrest selv. Senest i fjor koret de bak Mello-vinner John Lundvik i Eurovision.

Som vanlig er det også to bidrag som går videre til en andre sjanse for å ta seg til finalen, altså de som havner på 3. og 4. plass. I kveld gikk disse plassene til Malou Prytz (Ballerina) og den forhåndstippede favoritten Felix Sandman (Boys With Emotions).

De tre siste artistene fikk disse plasseringene:

5. plass: Sonja Aldén Sluta aldrig gå
6. plass: OVÖ Inga problem
7. plass: Suzi P Moves

Hva tenker du om årets første sending fra Sverige, og gikk de riktige låtene videre? Vi gleder oss i hvert fall til fortsettelsen!!

lynda-woodruff

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s