Squaden reagerer: 5. delfinale + Ulrikke

cropped-68688932_1352169798293079_6649501593534201856_n55.jpg

Etter flere lørdager med MGP-delfinaler har vi da kommet til veis ende med den siste delfinalen nå til lørdagen, før den store finalen i Trondheim braker løs neste uke. Denne helgen er det Nord-Norge sin tur til å vise frem sine potensielle kandidater til å representere Norge i Eurovision. Vi i Eurovision Squad har hørt oss gjennom disse fire, og er klare for å gi vår dom. Samtidig er vi innom direktekvalifiserte Ulrikke og hennes «Attention» som ble presentert i delfinalen forrige lørdag. Delfinalen starter kl. 19.50 og sendes på NRK1 og i NRK TV.

Elin & The Woods – We Are as One

Tina: Denne faller nok best i smak hos meg personlig i denne delfinalen, og jeg klarer lett å høre denne i Eurovision, MEN jeg hører den som en mediocre ESC-låt som fort kan falle igjennom blant «alt annet» internasjonalt. Allikevel veldig spent på showet, som jeg tror både kan løfte og ødelegge låta (som med de fleste), men jeg har stor tro på at de kan gjøre det ganske bra her hvis de vil, for å si det sånn! Jeg konkluderer altså med at dette er min personlige favoritt i denne delfinalen, men jeg er veldig skeptisk til sjansene internasjonalt.

Jesper: Elin & The Woods er nå tilbake i MGP igjen, men jeg vet ikke helt om jeg syns dette er bedre enn låten deres fra 2017. Jeg elsker at vi har med litt samisk i konkurransen, men føler ikke nødvendigvis at låten er sånn kjempesterk. Føler dette er noe jeg kunne ha funnet i en minoritetskonkurranse som Liet International eller noe, men blir kanskje litt svakt for Eurovision. Og det hjelper ikke stort at låtskriverne bak bidraget er de svenske tvillingene Ylva & Linda, to damer som hvert år masseproduserer middelmådige/halvdårlige låter til diverse nasjonale finaler som aldri går helt til ESC uansett. Da blir man til slutt lei.

Victoria: Et interessant, men dessverre ganske forglemmelig, bidrag. Liker mystikken og alt det stemningsfulle ved det, men jeg må også innrømme at låten i seg selv ikke setter seg så bra hos meg. Det skjer liksom ikke så mye, låten er lik hele veien. I tillegg er joik langt fra min personlige favoritt-sjanger innenfor musikk, synes det blir litt mye av det her.

Tone Maria: Jeg syns Elin & The Woods lager spennende musikk, flott med samisk og joik i delfinalen fra nord. Jeg foretrekker nok den litt mer moderne vrien ISAK gjør i denne sjangeren, men We Are as One er likevel en flott og stemningsfull sang jeg liker å høre på. Jeg liker spesielt refrenget. Kanskje min favoritt i denne delfinalen.

Jenny Jenssen – Mr. Hello

Tina: Her har jeg både positive og negative ting å si. Jenny er kanskje ikke vanligvis musikksjanger-messig den jeg liker best, men hun er et menneske jeg oppfatter som ekstremt genuin og ekte. Slik jeg har forstått det og oppfatter det er hun 100% seg selv, som er noe dette er noe av det viktigste jeg vet om, og jeg hyller henne så for det! Det positive ved denne låta er for min del at musikken er helt i min gate. Jeg finner et lite jazz-preg fra Bent Fabricius-Bjerre der, og for alle som kjenner meg godt nok så er dette noe som rører meg dypt fra barndommen av. Det negative er at jeg syns denne typen musikk gjør seg best uten vokal. Det har ingenting med at Jenny ikke er bra nok på vokal, det har med at jeg aldri vil høre tekst til et slikt stykke musikk! Derfor faller denne låta nedover for min del. Og helt på tampen – dessverre fungerer ikke dette i Eurovision. Noengang. Men jeg er så glad for at dette bidraget er med allikevel!

Jesper: Jenny skal ha for at hun er en livlig dame med et annerledes bidrag der jeg ser for meg en festfull live-framføring i delfinalen på lørdag. Men utenom det fenger det meg ikke stort. Dette er overhodet ikke innenfor mine musikkpreferanser, og selv om det er en låt som får meg i godt humør, klarer jeg ikke å gå med på det. Det er bare noe med sjangeren her som ikke treffer.

Victoria: For første gang i løpet av disse delfinalene, har jeg noen jeg heier skikkelig på. Selv om låten ikke er min stil i det hele tatt, er det artisten som gjør at det blir bra for min del. Som Tina skriver virker Jenny Jenssen som en utrolig genuin og jordnær person, som jeg tror hadde vært en flott representant for Norge i Eurovision. Låten er som sagt ikke den beste, men jeg tror den vil løfte seg betraktelig med en god live-fremføring.

Tone Maria: Jeg må nok dessverre si at dette ikke er min smak. Jeg kunne nok heller tenkt med å høre noe annet fra Jenny enn denne sangen. Men jeg gir pluss for sjangerbredde, Jenny er er herlig og folkelig, og har en varm og trygg stemme.

Kevin Boine – Stem på mæ

Tina: Dessverre min sisteplass i denne delfinalen. Det gir meg rett og slett svært lite, og det hjelper heller ikke at refrenget er det jeg liker absolutt minst med hele låta. Har ingenting med teksten å gjøre (jeg  er dessverre altfor lite opptatt av tekst, og overser det muligens litt for ofte), men heller at jeg, nok en gang i år, opplever country-vibber baki der i refrenget som gir en kvalmende smak i min munn. IGJEN, dette er kun min personlige musikksmak, og har ingenting med artist eller låtskrivere å gjøre. Håper og tror at alle forstår dette hver gang jeg skriver min mening om ei låt.

Jesper: Kevin sin låt er jeg ganske todelt på. For det første er det en låt som jeg syns er ganske irriterende å ha på hjernen. Se for deg at du sitter på lesesalen, skal jobbe, også har du «Stem, stem, stem på mæ» på hjernen konstant. Men det at låta sitter er jo forsåvidt et godt tegn. Den er fengende, og jeg liker teksten, selv om jeg ikke er helt sikker på om jeg har forstått låtens budskap. Kan godt gå til finalen for min del. En catchy, men samtidig irriterende låt.

Victoria: Som alltid, plusspoeng i min bok for at låten er på norsk, men bortsett fra det er det ikke så mye jeg liker ved denne. Eurovision skal jo som kjent IKKE handle om politikk, og jeg føler det er et underliggende politisk budskap her. Synes det blir litt i overkant.

Tone Maria: Det at han synger om janteloven og å tross den redder låten så vidt. Ellers blir det litt for mye tull og rølp, og det er jeg ikke interessert i å høre i mgp. Jeg blir litt grinete av å høre slik musikk.

Liza Vassilieva – I Am Gay

Tina: Delfinalens store hit, rett og slett fordi catchy og morsomt alltid fungerer. Enkel pop som denne og «Pink Jacket» funker alltid for meg i Eurovision, fordi jeg mener det hører hjemme her. Grunnet teksten kan den nok også bli en viktig låt for mange, på en lett og positiv måte. Derfor vil jeg absolutt si at jeg ikke blir skuffet (eller overrasket) om denne tar seg til finalen. Håper bare denne skinner igjennom med sitt beste potensiale live!

Jesper: Jeg må bare si kort: JA!!! For her elsker jeg mye. Teksten er jo skikkelig stereotypisk MGP, men det er bare noe med hele pakka jeg elsker. Både når det gjelder Liza som artist, den fengende låten, og den stereotypiske, men samtidig artige teksten. Og med tanke på at Liza opprinnelig er fra Russland, et land hvor LHBT-rettigheter ikke akkurat står så sterkt, føler jeg det bare styrker låten enda mer. Eller, vet ikke hvordan jeg skal forklare det, jeg. Haha, jeg syns det bare er gøy at vi har en russer i MGP som synger høyt «I AM GAY!!!» JAAAAA!!!

Victoria: Jeg vil egentlig bare rette en stor takk til artisten og låtskriverne for å ha laget en låt med mening. Ikke noe overflødig tull her i gården, bare lettbent pop med god tekst. Jeg tror denne kan nå langt.

Tone Maria: Dette er en fengende og lettbeint poplåt. Jeg liker veldig godt stemmen til Liza, stemmen hennes passer veldig til en slik type poplåt. Budskapet er veldig fint, og verden trenger flere sanger med så direkte tekster. Håper sceneshowet blir fargerikt og sprudlende. Vinner ikke Elin & The Woods til helga, håper jeg Liza vinner. Jeg liker låten godt,  men den når ikke helt opp til mine favoritter blant årets låter.

Og helt til slutt har vi også direktekvalifiserte Ulrikke med «Attention»

Ulrikke – Attention

Tina: Ulrikke ja, dama som definitivt konkurrerer om statusen til Tone Damli i år slik jeg ser det. En låt som absolutt konkurrerer om Norges flagg i Eurovision i år, selv om jeg tror det kan bli en hard finale. Jeg vet at mange har denne som favoritt, og jeg ser den. Selv er jeg midt på treet fordi det er en ballade. Vet at det er dårlig å si, men sånn er det bare for meg. Skal en ballade vinne skal jeg syns den er SÅ SABLA FIN at jeg ikke klarer å la vær å gråte. Hvis ikke syns jeg bare det er kjedelig om en ballade vinner. Men det er min urettferdighet, og jeg er ærlig om den. Skal jeg først forelske meg totalt i en ballade, så pleier det være en balkanballade. Der har du min svakhet. Ellers føler jeg ikke stort. Kald fisk. Men Ulrikke kan gå hele veien med dette, absolutt, hurra for det! Seier i ESC er jeg derimot ikke så sikker på.

Jesper: Da «Vertigo» ikke gikk videre fra midt-Norges delfinale var det som om jeg hadde mistet litt troen på norsk MGP i år. For dere som så videoen hvor vi diskuterte låtene, var jeg ganske klar på at det var en låt jeg elsket stort. Men den skuffelsen forduftet da Ulrikke kom med «Attention». Jeg var ikke kjempeimponert første gang jeg hørte den, men herregud, hun klarte jo live-framføringen helt strålende. Her snakket vi gåsehud-faktor. Jeg skal i Trondheim Spektrum på finalen, og jeg gleder meg allerede til å få oppleve denne herligheten fra arenaen. Nydelig komponert ballade, og en fantastisk artist. Helt klart en låt jeg vil være stolt av om representerer oss i Rotterdam.

Victoria: Utrolig flott stemme! Likevel treffer ikke låten meg helt, vet ikke helt hva jeg ikke liker for jeg VIL like denne, men jeg tror nok det kan være fordi refrenget rett og slett er litt for kjedelig etter min mening.

Tone Maria: Jeg hadde høye forventninger til Ulrikke, og håpte så inderlig at hun skulle bli min favoritt i år. Og heldigvis innfridde hun forventningene mine, og vel så det! Jeg elsker Attention! Ikke bare er låten min favoritt i år, den har også blitt en av mine mgp favoritter gjennom tidene. Jeg syns låten er helt magisk nydelig! Jeg får gåsehud hver gang jeg hører den. Ulrikke synger helt fantastisk og formidler så vakkert. Ikke minst har hun et stort engasjement for mgp og esc, og det setter jeg veldig stor pris på! Jeg håper av hele mitt hjerte at Ulrikke vinner mgp finalen i år!

Noen du er enige eller uenige med? Hvem håper du går videre til finalen i Trondheim? Del gjerne din favoritt med oss i kommentarfeltet. Vi gleder oss til lørdag.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s