Media – den fjerde statsslakt!

terningkasttattoo
Det snakkes mye om Kevin Boine sin slakt i årets MGP. Selv valgte han å tatovere de dårlige terningkastene med godt humør. Bilde: nrk.no

Media liker å le av MGP og ESC, det har de alltid gjort. I går gikk det litt over streken for Dagbladet og de ble nødt til å slette en kommentar fra anmeldelsen fra en av livefremføringene. Hvorfor tenker man at man kan være så frekk i kommentarer som direkte påvirker enkeltmennesker? Hvorfor er det greit å mobbe i akkurat denne settingen?

Det har vel noe å gjøre med at dette er underholdning hvor det skal synses og stemmes rundt hvem som er best. Allikevel er de store mediene oftere opptatt av å fremme hvem som er VERST. Den som er best og kanskje faktisk får masse skryt ligger bortgjemt bak overskriften om hvem som er verst. Derfor er det også mange mennesker jeg støter på som kommer innpå temaet MGP og ESC, og sier:

Har hørt at det er så dårlig i år, så gidder ikke se på!

Som regel betyr har hørt at man ikke bryr seg stort, og når man da ser en overskrift med terningkast en og en stygg kommentar, så er det (altså hele konkurransen) dårlig, og de orker ikke bry seg noe mer med det. Dette er faktisk påvirkningen de store mediene i Norge har i landet, og sånn sett er det trist at mange kanskje lar vær å skape sine egne meninger fordi de allerede har fått høre at alt er rævva.

Samtidig vil jeg påpeke at dette kun er overfladisk, konkurransens omdømme må man nok jobbe hardt for å endre uansett. Det som er det virkelig triste og forferdelige oppi det hele er menneskene bak, de som får terningkastene og dritt-kommentarene klistret på ansiktet sitt foran hele Norge. Man kan jo tenke seg hvordan det ville vært om alle disse journalistene skulle sagt disse kommentarene til artistene face to face. Da er det brått mobbing, virkelig mobbing! Men så er det også dette med at det skal være lov å synse og mene, siden det er nettopp det denne konkurransen handler om. Hvor går grensen?

Vi i Eurovisionsquad prøver å finne en gyllen middelvei når vi snakker om bidrag. Det er ikke alltid det er like lett. Vi vil ikke stå som positive til ethvert bidrag, for det er jo ikke ekte eller genuint på noen måte, og vi er de vi er! Heldigvis for vår del er vi ofte uenige, og vi er også veldig opptatt av å fremme det at alle er glade på hverandres vegne når en annens favoritt vinner foran vår egen favoritt. Det er full respekt for forskjellige meninger her! Allikevel kjenner vi på at det er vanskelig å skulle snakke om en låt man ikke liker, rett og slett fordi vi er klar over at artister og opphavsmenn er så vant med å få så mye dritt fra media, og at de ofte kjenner på mobbing og personangrep. I squaden går all kritikk kun på hva vi synes om låta, og ingen har en mer riktig eller feil smak enn noen annen, man synes som man synes, totalt uavhengig av hvem som står bak. Vi heier på alle artistene fordi vi unner de alt godt, mens låtene vi heier frem har fokus på selve produktet, i et urettferdig konkurransesystem. Håper alle artister og låtskrivere husker på det faktum at det egentlig ikke går an å konkurrere i musikk.

Vi er glade i alle som har med MGP og ESC å gjøre, fordi det gir oss en så stor glede i livet! Og håper at alle dere som står bak, uansett på hvilken måte, vet at vi aldri kritiserer dere som mennesker, for hadde det ikke vært for dere så hadde ingenting av dette eksistert!

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s