Presentasjon: Aserbajdsjan

SAMIRA EFENDI | CLEOPATRA
Skrevet av: Luuk van Beers, Alan Roy Scott & Sarah Lake

Facebook | Instagram | VK


Samira Efendiyeva (Samirə Əfəndiyeva) er 29 år og er en sanger fra Aserbajdsjan. Folk i hjemlandet fikk særlig opp øynene for henne når hun deltok i den nasjonale sangkonkurransen Yeni Ulduz i 2009. Hun har også deltatt i hjemlandets utgave av The Voice, hvor hun tok en 3. plass i 2015-2016-sesongen.

I 2014 deltok hun i den nasjonale utvelgelsen til eurovision song contest, Böyük Səhnə. Her kom hun helt til siste runde før finalen. I år har Samira derimot blitt valgt ut internt av kringkasteren, İctimai Television, i Aserbajdsjan.

900c6748-fdd4-43f8-8f80-63d343d0a723

Låta «Cleopatra» er blant annet fremført med en tar, et streng-instrument som er på UNESCOs lister over immaterielle kulturminner for menneskeheten. Samira forteller at låta handler om å stole på ditt insikt, og være en «dronning», selv om man opplever motgang eller noen sårer deg.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s