Presentasjon: Norge

presentasjonnorge

ULRIKKE – ATTENTION

Skrevet av: Kjetil Mørland, Christian Ingebrigtsen og Ulrikke Brandstorp
Skulle deltatt i: Andre halvdel av første semifinale

Årets norske representant trenger vel kanskje ikke noen større introduksjon, men jeg syns allikevel vi skal se litt tilbake på hva jenta fra Sarpsborg har gjort før årets MGP.

Ulrikke Brandstorp begynte med sang, musikk og teater som barn, hvor hun var med i flere lokale oppsettninger, før hun i 2011 begynte å turnere med de kjente showene The Show Must Go On II og The Thrill of Michael Jackson.
Ansiktet hennes ble allikevel først kjent for folk flest når hun deltok i Idol 2013, The Voice 2015 og ikke minst i MGP i 2017. Da deltok hun med denne låta her, og var blant favorittene til å vinne:

Året etter var hun igjen å se på norske TV-skjermer, og tok seerne med storm når hun tok seg helt til finalen av Stjernekamp, hvor hun til slutt endte på en andreplass.
Den massive oppmerksomheten gav henne også en rolle i Sound of Music som ble satt opp på Folketeateret i Oslo i 2019. Siden hun startet solokarrieren for fullt i 2017 har hun gitt ut hele 8 singler, og vi har trua på at det kommer mer i fremtiden!

NRK var relativt tidlig ute med å si at Ulrikke ikke får en automatisk plass i neste års Eurovision Song Contest, men at hun kunne få en plass i den norske MGP-finalen. Dette har Ulrikke foreløpig takket nei til, så det er mulig vi får se en annen artist representere oss i ESC 2021. Vi må uansett takke Ulrikke for innsatsen i 2020, og håper hun kommer tilbake til MGP og ESC før eller senere!

 

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s