Presentasjon: Litauen

presentasjonlitauen

THE ROOP – ON FIRE

Skrevet av: Vaidotas Valiukevičius, Robertas Baranauskas og Mantas Banišauskas
Skulle deltatt i: Første halvdel av første semifinale

Bandet The Roop består av tre karer som alle har hatt hver sine lange fartstider i musikkbransjen. De fant hverandre og ga ut sin første låt sammen i 2014, og har etter det fått mye oppmerksomhet for sine energiske og sære fremføringer. De har allerede klart å nå ut til flere land med musikken sin, blant annet Tyskland, Frankrike, Australia, Brasil og ikke minst USA. Det er nok ingen tvil om at dette bandet kunne sanket til seg noen stemmer fra rundt omkring i Europa.

I 2018 deltok de i Lituaens nasjonale finale til Eurovision Song Contest, og var sterkt ønsket tilbake både i 2019 og 2020. I år takket de igjen ja, og vant hele finalen med det som allerede har blitt en stor hit, On Fire. Låta handler om å undervurdere seg selv, og kanskje avskrive seg selv for raskt fordi man ikke er «bra nok».

Kringkasteren i Litauen brukte litt tid på å fortelle om de ville sende bandet til Eurovision 2021 eller ikke, kanskje litt fordi de allerede hadde nådd stor popularitet og at bandet selv høylytt ytret et stort ønske om å få representere Litauen. Det ble allikevel bestemt at den nasjonale utvelgelsen i Litauen skal bestemme neste års representant. Bandet har fått tilbud om å være med og delta, men har per i dag bedt om betenkningstid på dette.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s