Usikkerhet rundt Australias Junior Eurovision-deltakelse

Australia

Mens flere land har bekreftet deltakelse til årets Junior Eurovision Song Contest i Warszawa, deriblant Tyskland som skal debutere, har det de siste dagene på diverse Eurovision-sider kommet antydninger til at det foreløpig ser usikkert ut for om Australia skal få være med i år.

Først og fremst skal det dreie seg om at ABC ME som har vært ansvarlig for Australias deltakelser de siste årene, ikke lenger kommer til å være landets kringkaster for konkurransen. Det skal sies at SBS, som står for Australias deltakelse i voksenutgaven, kommer til å ta over for ABC ME, og skal visstnok for øyeblikket se på forskjellige muligheter for å sende en representant til Polen i november.

junior_eurovision_2020_logo

For det andre, spekuleres det også om at Australia ikke får vært med i årets konkurranse, på grunn av det som førte til at årets voksen-Eurovision ble avlyst, nemlig koronaviruset. Australia har hatt strenge regler for inn og utreise av landet, og det ser ikke ut som om noen av restriksjonene vil bli opphevet i løpet av 2020. I tillegg har for øyeblikket den australske byen Melbourne måttet stenge ned, grunnet et kraftig utbrudd av viruset i byen. Da gjenstår det å se om det vil bli mulig for Australia å i det hele tatt kunne delta i årets JESC.

En mulighet kan være at Australia ber EBU om å få kunne opptre fra et studio i hjemlandet, eller at Australias deltaker kan søke om tillatelse for å reise til Polen for å delta. Det er fortsatt fire måneder til november, så mye kan fortsatt endre seg. Dermed gjenstår det å se om Australia blir med i Junior Eurovision i år. I fjor kom de på en 8. plass med Jordan Anthony som sang «We Will Rise».

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s