Tyskland debuterer i Junior Eurovision 2020

Germany

I dag kom nyheten om at Tyskland skal være med i årets Junior Eurovision Song Contest i Warszawa i november. Dette blir første gangen landet deltar i konkurransen.

Det er kringkasterne ZDF, NDR og KiKA som skal samarbeide om Tysklands Junior Eurovision-deltakelse. Det er nå åpent for at tyske barn i alderen 9-14 år kan sende inn sitt bidrag til konkurransen fram til 31. juli. I tiden fram mot JESC vil barnekanalen KiKA jevnlig legge ut oppdateringer, og eksklusive klipp fra både den nasjonale utvelgelsen, og Tysklands representant sin vei til Warszawa.

Junior Eurovision vil i Tyskland kringkastes på kanalen KiKA, og vil dermed på lik linje med flere andre deltakerland, sende finalen på en barnekanal. Tyskland har flere ganger tidligere vært nære en JESC-deltakelse. Allerede i 2003 og 2004 planla tyskerne å delta, men trakk seg i forkant av konkurransen. De siste årene har Tyskland vært blant landene som har vært regnet som mest sannsynlig til å debutere i JESC i nær fremtid, og i år blir den tyske deltakelsen endelig realisert.

Så langt har 11 land bekreftet deltakelse:

 • Frankrike
 • Georgia
 • Irland
 • Italia
 • Kasakhstan
 • Nederland
 • Polen
 • Russland
 • Spania
 • Tyskland
 • Ukraina

Årets Junior Eurovision Song Contest avholdes 29. november i Warszawa.

junior_eurovision_2020_logo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s