Armenia trekker seg fra Junior Eurovision – kun 12 land deltar

Karina Ignatyan representerte Armenia i fjor.

I dag kom en trist nyhet for Junior Eurovision-fansen. For aller første gang siden debuten i 2007, har Armenia valgt å trekke seg fra Junior Eurovision Song Contest. Altså blir det kun tolv land som deltar i år, det laveste antallet noensinne.

Armenia trekker seg grunnet den pågående konflikten i Nagorno-Karabakh med nabolandet Aserbajdsjan. Den armenske kringkasteren sier at de nåværende forholdene gjør det umulig for dem å organisere en deltakelse i Junior Eurovision. Det er foreløpig ikke kommet noen antydninger til om dette vil påvirke Armenias deltakelse i voksenutgaven til våren.

Armenia skal visstnok allerede ha gjort et internt valg av en artist, samtidig som det har gått flere rykter om mulige armenske representanter i Junior Eurovision-grupper den siste tiden. Nå har det blitt offentliggjort på Instagram at 13 år gamle Maléna Fox var egentlig tenkt til å representere Armenia i Warszawa senere i november.

Dermed har antallet deltakere sunket ned til 12, det laveste antallet deltakere Junior Eurovision har hatt. Det er likevel ikke første gangen at så få land deltar, da vi i både 2012 og 2013 hadde tolv deltakerland. I fjor kom Karina Ignatyan på 9. plass med sin «Colours of Your Dream». Armenia har hatt mye suksess i Junior Eurovision, og oppnådd hele 7 topp tre-plasseringer.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s