Junior Eurovision 2020 i dag

Nå har dagen endelig kommet. I dag avholdes finalen i Junior Eurovision Song Contest fra Warszawa i Polen. Tolv land deltar, og resultatet avgjøres gjennom en kombinasjon av jury og publikumsstemmer. Her er alt du trenger å vite om kveldens finale.

Praktisk info

Junior Eurovision-finalen starter kl. 17.00 norsk tid. Norge deltar ikke i konkurransen, så finalen kan dermed ikke bli sett på en norsk tv-kanal. Men alt sendes live via Junior Eurovision på Youtube. Du kan være med på å avgjøre resultatet ved å gå inn på jesc.tv, og stemme på de 3 låtene du liker best. Avstemningen vil være åpen fram til finalen starter, før du så kan stemme en gang til etter at alle sangene har blitt framført.

Hvem deltar?

Følgende 12 land konkurrerer om å vinne dagens finale.

 1. Tyskland (Susan – Stronger with You)
 2. Kasakhstan (Karakat Bashanova – Forever)
 3. Nederland (Unity – Best Friends)
 4. Serbia (Petar Anicic – Heartbeat)
 5. Hviterussland (Arina Pehtereva – Aliens)
 6. Polen (Ala Tracz – I’ll Be Standing)
 7. Georgia (Sandra Gadelia – You Are Not Alone)
 8. Malta (Chanel Monseigneur – Chasing Sunsets)
 9. Russland (Sofia Feskova – My New Day)
 10. Spania (Solea – Palante)
 11. Ukraina (Oleksandr Balabanov – Vidkryvai)
 12. Frankrike (Valentina – J’imagine)

Endringer i årets konkurranse

Årets Junior Eurovision Song Contest består av en rekke endringer. For første gang er alle låtene framført i et eget studio, så live-framføringene vi vil se i dag er allerede forhåndsinnspilte videoer. Det blir i tillegg en liten endring i avstemningen. Poengoppleserne i alle land kommer til å starte med å annonsere hvem som får 12-eren, før resten av poengene fra 1-10 vil dukke opp på skjermen. Dette gjøres grunnet det lave antallet deltakere, og at det derfor ikke skal bli altfor opplagt om hvem som får toppscore.

Vi i Eurovision Squad gleder oss masse til dagens finale. Har du hørt årets JESC-låter? Hvem tror du vinner?

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s