Squaden reagerer: MGP 2021 – 2. Delfinale

Forrige uke ble den første delfinalen av MGP 2021 avholdt, og vi i Squaden reagerte (muligens for første gang) ganske så likt! Vi alle så for oss at Blåsemafian skulle trekke det lengste strået, og det gjorde de også. Nå reagerer vi på de fire neste låtene, i den andre delfinalen som skal skje lørdag 23. januar.

Raylee – Hero

Hanne
Føler jeg har hørt denne mange ganger før egentlig. Kan bli kult på scenen med et skikkelig show. Syns dessverre den mangla en liten edge, som må til for at den skal slå ordentlig til hos meg. Går fort på tomgang.

Jesper
Raylee er tilbake igjen etter fjorårets plass i gullfinalen, og har gitt oss denne litt 80-talls-låten Hero. Noe fenomenalt mesterverk er det ikke, men låten er kul og setter seg på hjernen. Etter at Raylee leverte ganske bra på scenen med Wild, ser jeg for meg at med en sterk live-framføring at hun lett kan sikre seg en plass i finalen. Tror ikke dette er bidraget jeg ønsker å se i Rotterdam, men en finaleplass i MGP ville nå vært fortjent.

Tina
80-tallet er tydeligvis tilbake, hvilket ikke er noe spesielt å rope hurra for etter min smak, men det skal sies at utrolig mange andre liker det! Derfor er jeg også ganske så sikker på at denne vinner hele delfinalen. Ikke bare fordi mange liker 80-tallsmusikk, men fordi Raylee er en sterk artist og jeg har tro på både live-vokal og et energisk sceneshow som absolutt kan løfte denne låta til nye høyder og gjøre den ganske så minneverdig. En helt klar finalist i mine ører, selv om jeg personlig kunne klart meg fint uten denne låta.

Tone Maria
Jadda, Raylee, dette elsker jeg! Jeg liker veldig godt synthpop og 80-tallsinspirert musikk, og med Hero leverer Raylee i min mening en helt fantastisk låt. Det er fullt 80-talls trøkk fra starten, gitarsolo og et skikkelig fengende refreng som fester seg. I tillegg har den et godt budskap og låten er et morsomt motsvar til Bonnie Tylers 80-talls hit «Holdning Out For A Hero». Jeg syns Raylee hadde et veldig bra sceneshow i fjor, og er sikker på et like bra ett i år! Dette er helt klart min favoritt i denne delfinalen, og jeg ser ikke bort ifra at den kan bli en av mine favoritter blant alle av årets MGP-låter!

Victoria
Ganske bra låt egentlig, jeg liker denne typen musikk og ble positivt overrasket. Likevel føler jeg at den mangler noe, til tross for at den er fengende likner den litt for mye på andre låter i samme sjanger, og den varer akkurat litt for lenge. Jeg skulle ønske det var noen høyere toner i siste refreng for eksempel. Men, denne er helt klart min favoritt i delfinale 2.

Maria Solheim – Nordlyset

Hanne
Som de sa i Sims: Vakker kunst! Den er absolutt fin. Syns versene var mye finere enn refrenget egentlig – som gjør at jeg ikke blir helt bergtatt. Kanskje en fin og nær fremføring kan få endret meningen min, selvsagt!

Jesper
Jeg har så lyst til å like dette. Maria sin låt har så mye som jeg elsker, og vil se mer av i Eurovision. Det er en enkel, men samtidig gripende låt og det er på norsk. Men dessverre er førsteinntrykket mitt at låten er litt av det kjedelige laget. Og i Eurovision er det viktig med et godt førsteinntrykk da mesteparten av seerne hører låten første gang under TV-sendingen. Jeg håper at det blir en stemningsfull live-framføring som vil føle magisk ut når man ser det på skjermen, for ellers ser jeg for meg at Nordlyset har veldig små sjanser til å ta seg videre til finalen.

Tina
Alltid fint med noe norsk og rolig, men dette blir dessverre litt for rolig for en sliten barnehage-arbeider under pandemi. Redd for å sovne her. Det kunne vært fint, og er absolutt en fin del i MGP-miksen med alt av sjangre og stemninger, men den gir meg rett og slett null følelse. Skal du kjøre en rolig låt i ESC-sammenheng må den virkelig treffe og være spesiell. For meg er dette bare…fint? Men et godt bidrag for sjangerbredde og variasjon!

Tone Maria
Det er en veldig stor overgang å gå fra 80-talls festlåta til Raylee og til denne låta, og det føles litt rart med en låt som dette i MGP. Når det er sagt, så syns jeg ikke det er noe negativt, det skal være rom for alt i MGP. Nordlyset er en stillferdig, behagelig og beroligende låt med en nydelig tekst som jeg kan relatere meg til. Det er nok ikke en låt vi bør sende til Europa, men jeg håper den vil bli lagt merke til og spilt masse her i Norge, det syns jeg Maria Solheim fortjener.

Victoria
For det første: STORT pluss for at låta er på norsk, det er på tide at Norge representeres med en norskspråklig låt igjen. For det andre liker jeg den rolige og avslappende atmosfæren i låta, og teksten er veldig fin (om enn litt klisjéfylt til tider). Likevel tror jeg helhetsinntrykket mitt hadde vært bedre hvis låta hadde vært kortere og mer kraftfull, den blir litt for rolig.

Daniel Owen – Psycho

Hanne
Her trykket Daniel på alle de riktige knappene mine – helt til refrenget kom. Det bygget seg opp til skikkelig stemning, men så tas det ned i det som i min mening skal være låtens høydepunkt. Ble litt skuffa, men så syns jeg den er så kul i versene at jeg liker den likevel. Dette er nok min favoritt i denne delfinalen.

Jesper
Da jeg hørte låten aller første gang, var min umiddelbare tanke at denne har absolutt ikke sjanser til å gå videre på lørdag. Sangen virket altfor repeterende, og de første (og siste) sekundene av sangen hørtes ut som om noen hadde tatt litt for mye av et eller annet rusmiddel. Men herregud som denne sangen satte seg på hjernen. Og etter flere gjennomlyttinger følte jeg at Daniel sin låt hadde noe kult over seg. I tillegg så jeg at den litt spesielle introen hang ganske fint sammen med tittelen på låten «Psycho». Så nå tenker jeg at om han leverer på scenen, så er det ikke umulig at Daniel kaprer en finaleplass.

Tina
Yeah, dette er noe annet, nok en gang et godt bidrag som viser til sjangerbredde i år. Jeg applauderer at de tørr å kjøre også dette i MGP, jeg mener det er låter som denne som fører konkurransen videre istedenfor å sette seg fast i en gammel schlager-boble. Takk for at det kjøres noe mer moderne! Personlig er nok dette min favoritt i denne delfinalen, men mye av det går på innpakning, for selve låta er ikke fengende nok for meg. Tror derfor den også kan slite med å ta seg videre, men hvem vet? Jeg regner med at dette kan bli et bra show, og det kan gjøre mye! Dessuten ELSKER jeg at intro og outro har med «hun er hun er HUN ER PSYCHO» fordi jeg bare hører Koreansk bollevise (også kjent som Tacobolle) fra 2014 når de tar i med «bolle bolle BOLLE» (andre enn meg som husker denne?).

Tone Maria
«Hun er psycho» delene i starten og slutten av låten syns jeg er skikkelig irriterende, men resten av låten liker jeg godt. Låten er i mine ører velprodusert, kul og fengende. Daniel Owen synger veldig bra, og her kan vi nok forvente oss en del dans med tanke på at han vant Norske talenter for 10 år siden. Jeg tipper det blir denne og Hero som vil kjempe om finaleplass i denne delfinalen.

Victoria
I de første 10-20 sekundene satt jeg og lurte på hva jeg egentlig hørte på, introen (og slutten) komplementerer ikke akkurat låta. Men da vokalen kom inn, syntes jeg låta var ganske fengende, helt til det siste refrenget kom. Den er, i likhet med flere andre av bidragene i denne delfinalen, litt for lang og repeterende. Men som sagt får den noen plusspoeng hos meg for å være fengende.

Ketil Stokkan – My Life is Okay

Hanne
Ble dratt skikkelig tilbake til gammel-grand prix og good ol’ Ketil-vibes. Det var helt til han begynte å synge. For det er jo på engelsk! Syns det er SÅ surt at denne låta ikke er på norsk!! Den minner meg ganske mye om Romeo til tider. Det er sjelden feil. Dessverre ødelegger refrenget skikkelig for meg. For med et bedre refreng (og norsk tekst) så kunne dette vært min store guilty pleasure.  

Jesper
Ja, så kult at vi fikk med en skikkelig MGP-veteran i årets konkurranse. Om låten til Ketil er like kul, det er nå en annen sak. Jeg ser jo hva han prøvd på her, og jeg liker innstillingen han kommer med at hva enn andre sier, så har han det «okay». Men for meg funker det ikke helt. Låten er ikke forferdelig, men jeg føler bare at det er noe med sangen jeg ikke liker. Også ser jeg for meg at det kun er den eldste fansen, altså de som husker at Ketil deltok med både Romeo og Brandenburger Tor, som kommer til å stemme på den her. Med andre ord, ikke en låt jeg tror blir å skille seg ut, eller som vil gå videre. Men som sagt, gøy at Ketil er tilbake.

Tina
No way syns jeg denne låta er okay på noen måte, men det er min smak. Gøy med comeback, men dette frir nok til en helt annen målgruppe enn meg. For meg er dette en låt som bare fyller opp bunken, men nok en gang må jeg skryte av sjangerbredden i år, bare se på denne delfinalen!! Håper alle som liker denne låta liker den så mye at de kan veie opp for hvor lite jeg liker den. Det er bra vi har musikk for alle her.

Tone Maria
Ketil Stokkan i MGP 2021, det hadde jeg aldri sett for meg! Men jeg syns det er et veldig koselig comeback. Ketil Stokkan synger: «Some say that my music is bad, I say no way, my music is ok». Ja, hva skal man si, kan vel kanskje si meg enig i at denne låten er helt ok! Låten er jo morsom, uhøytidelig og har et veldig bra budskap, det skal den ha. Og jeg syns man kan høre litt Romeo-vibber i den, og det liker jeg. Dette er slettes ikke en finalelåt, men kjenner likevel jeg gleder meg litt til å se hvordan den blir på scenen!

Victoria
Jeg må bare være helt ærlig og si at jeg ikke liker denne i det hele tatt. Den er kjedelig og ekstremt ensformig. Pluss for betydningsfull tekst, men det løfter ikke helhetsinntrykket mitt så mye. Låta hadde utvilsomt gjort seg mye bedre på norsk, da hadde det kanskje blitt en liten allsang-faktor.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s