I kveld: Andre delfinale i norsk MGP og i Litauen!

Forrige lørdag så startet NF-sesongen med et brak! Det braket står vi selv for – og i år er vi blant de landene som holder koken absolutt lengst. I kveld avholdes andre delfinale her hjemme. Det gjør det også i Litauen. Mer informasjon om hvem som deltar, når det starter og hvor du kan se det, kan du få vite mer om lenger ned i dette innlegget.

Her hjemme skal andre delfinale i MGP gå av stabelen. Dette gjøres på samme måte som i fjor. 4 deltakere er med. 2 og 2 av disse møtes i dueller. De som vinner hver sin duell møtes i en 3. duell – og den som vinner denne går rett til finalen 20. februar. For bidragene som ikke kvalifiserer seg til finalen, så skal det holdes et sistesjanse-show 15. februar.  

Uansett. Disse deltar i 2. delfinale i MGP:

Duell I:

Ketil Stokkan – My Life Is Okay (Mitt liv er greit)
Daniel Owen – Psycho (Psykopat)

Duell II:
Raylee – Hero (Helt)
Maria Solheim – Nordlyset

I løpet av kvelden får vi også høre den direktekvalifiserte låta til Stavangerkameratene, som heter «Barndomsgater».

Både Raylee og Ketil har deltatt i MGP tidligere. Førstnevnte tok enten en 3. eller 4. plass i fjor med låta «Wild». Hvilken det faktisk var ville ikke NRK ut med. Ketil deltok i MGP for første gang i 1983. Da tok han 2. plass. 3 år senere vant han hele finalen med låta «Romeo», som han fikk representere Norge med i eurovision på norsk jord. Da fikk han en 12. plass av 20 mulige. I 1990 vant Ketil MGP igjen med låta «Brandenburger Tor», som tok en delt sisteplass. 

Delfinalen kan ses på NRK1 og starter klokken 19:50. Den kan også ses her: tv.nrk.no/direkte/nrk1 

I Litauen holdes andre av to delfinaler i kveld. Forrige lørdag gikk 5 bidrag videre til semifinalen neste uke. Det var Voldemars Petersons, Titas & Benas, Martyna Jezepčikaitė, Milita Daikerytė og Be U. I kveld skal vi få 5 semifinalister til! Juryen tror jeg består av den samme gjengen som forrige uke. Det er Ramūnas Zilnys, Jievaras Jasinskis, Vytautas Bikus, Ieva Narkutė og Aistė Smilgevičiūtė

Dette er kveldens deltakere:
01. Unoband – Eisiu
02. Rapolas Meškauskas – Degam (Vil gi)
03. Sunday Afternoon – Open (Åpen)
04. Aistė Brokenleg – Home (Hjem)
05. Cosmic Bride – Solitary Star (Solitære stjerne)
06. Norbertas – Man In Need (Mann i nød)
07. Gabrielė Goštautaitė – Freedom (Frihet)
08. Gebrasy – Where’d You Wanna Go (Hvor ville du gå)
09. Evita Cololo – Be Paslapčių (Uten hemmeligheter)
10. Gabrielus Vagelis – My Guy (Min fyr)

En låt er direktekvalifisert til finalen 6. februar. Det er låta «Discoteque» fra fjorårets vinnere The Roop, som jeg har rykter om at vi også får høre i kveld!

Andre delfinale i Pabandom Iš Naujo starter klokken 20:00 norsk tid og kan ses på LRT1, eller her: lrt.lt/mediateka/tiesiogiai/lrt-televizija.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s