Hvem vinner MGP 2021?

12 artister står klare til å reise til Rotterdam så fort Norge har sagt sitt, men kun en av de får muligheten! Hvem skal representere Norge i 2021? Vi i squaden er garantert ikke enige om dette i år heller, det er vi jo aldri. Men hvem vet, kanskje vi er mer enige i år enn hva vi pleier? Noe vi er enige om er uansett at dette blir en super finale. Her er årets lineup (i rekkefølgen de skal fremføre) og våre tanker om hvem vi håper og/eller tror skal stikke av med seieren i år:

 1. Atle Pettersen – World On Fire
 2. Raylee – Hero
 3. Stavangerkameratene – Who I Am
 4. KiiM – My Lonely Voice
 5. Blåsemafian feat. Hazel – Let Loose
 6. Emmy – Witch Woods
 7. TIX – Fallen Angel
 8. Kaja Rode – Feel Again
 9. Rein Alexander – Eyes Wide Open
 10. IMERIKA – I Can’t Escape
 11. KEiiNO – Monument
 12. Jorn – Faith Bloody Faith

Jesper
Finalefeltet i årets MGP imponerer, og jeg har mange favoritter å velge mellom i år. Jeg er veldig glad i «Monument» av KEiiNO, men sitter samtidig med en skepsis om å sende dem igjen allerede to år etter. Når så mange land skal sende artister som vi Eurovision-fans ble godt kjent med i fjor, så kunne det kanskje være greit at vi sendte et litt mer ferskt fjes? Uansett vil jeg selv være veldig fornøyd om KEiiNO vinner, siden jeg syns at «Monument» er en herlig låt. Av de andre låtene føler jeg at jeg varierer fra dag til dag om hvem jeg har som andre favoritter. Jeg syns det var kult at Jorn fikk komme tilbake til finalen, og «Faith Bloody Faith» har vokst på meg bare de siste par dagene etter sistesjansen. Har også hørt mye på TIX, Blåsemafian, Emmy, Atle, Kaja og Rein Alexander. Wow, det blir en spennende finale på lørdag.

Tina
Den soleklare favoritten der ute blant fans er jo KEiiNO, men så har det seg nok en gang slik at jeg ikke klarer å like musikken til KEiiNO uansett hvor mye jeg vil, og her har jeg tydeligvis virkelig gått glipp av noe. Så her får jeg bare beskue det hele utenfra hvis det blir slik det ser ut til, nemlig at KEiiNO vinner. Hadde det vært opp til meg og min musikksmak hadde nok KiiM, Blåsemafian eller Emmy stukket av med seieren, muligens Atle Pettersen (den vokser på meg) og Jorn bare fordi Jorn er Jorn og også riktig sjanger for meg. Fremdeles ikke helt hooked da det kommer til låta hans sånn ellers. Jeg tror IMERIKA er den som kan gjøre det sterkest i ESC (muligens i tillegg til KEiiNO), men allikevel er det TIX jeg faktisk håper vinner på lørdag. Selv om KiiM er bidraget jeg liker best, så syns jeg TIX er den riktige representanten for Norge i ESC i år. Nei, jeg er litt delt, jeg vil også veldig gjerne ha med KiiM. Uansett, dette går mye på også hvilken personlighet vi sender ned, det faktum at vi i så tilfelle ville sendt en av våre nåværende største artister og også dermed vist at MGP er oppdatert og en del av norsk musikk i dag. Jeg kunne skrevet mye dypere om dette, men tror jeg gir meg nå. Heia KiiM og TIX!

Tone Maria
I år har jeg et skikkelig luksusproblem – jeg har for mange favoritter i MGP finalen! Jeg er stor fan av KEiiNO, jeg hadde dem som favoritt i 2019 og har hørt mye på deres musikk siden. Jeg elsker årets låt Monument, jeg syns den er utrolig fengende og mektig. De har løftet og utviklet seg veldig som gruppe de to siste årene, og jeg syns de er i en klasse for seg. Jeg syns KEiiNO gjorde en glimrende jobb i forkant og under Eurovision i 2019, og jeg sender dem med glede til Eurovision igjen. Samtidig må jeg innrømme jeg hadde foretrukket at de hadde ventet et par år, jeg har litt lyst til å gi noen nye artister sjansen til å representere Norge i år, spesielt med tanke på at det ikke ble noen konkurranse i fjor. Og som nevnt, jeg har ikke bare en favoritt i MGP i år, jeg har flere! Jeg har fått veldig sansen for Andreas – TIX. Låten hans har vokst veldig på meg, og jeg liker han veldig godt hvordan han fremstår som person. Han er et flott og viktig forbilde og han skiller seg ut fra de fleste andre artistene vi har i Norge. Jeg syns også det er veldig kult at Norges mest spilte artist i 2020 stiller opp i MGP. Og ikke bare stiller han med norsk tekst, han har også laget en engelsk tekst til låten, og den skal han fremføre i finalen. Jeg syns egentlig det er litt dumt at han ikke holder seg til den norske teksten, men det sier noe om engasjementet hans, og det liker jeg! Jeg er også stor fan av låta til Raylee i år, den gir meg så mye glede og energi. Jeg liker også Atle Pettersen sin låt veldig godt. Så for å runde av, jeg har flere favoritter i år, og det er vanskelig å velge en låt jeg ønsker skal vinne. Men med flere favoritter blir det jo lavere sjans for skuffende resultat!

Victoria
Jeg har 3 favorittlåter i årets MGP-finale: «I can’t escape», «Monument», og «Witch woods». «Witch woods» er annerledes på en kul måte, noe jeg tror kan være en styrke både i denne finalen og dersom den sendes til Eurovision. I tillegg må jeg jo si at jeg liker låtens overnaturlige vibber, da jeg er ganske fascinert over det overnaturlige. «Monument» er en typisk fengende poplåt, som setter seg bra. Jeg tror den kan gjøre det bra i MGP-finalen og eventuelt Eurovision, da jeg tror denne typen musikk appellerer til ganske mange. Når det gjelder «I can’t escape» er den en flott ballade, den er personlig og dynamisk, og den har noe som bare trekker meg inn i låten. Én ting jeg vil nevne er at jeg skulle ønske den var på norsk, men den er likevel kjempefin.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s