Manizha skal representere Russland!

Etter kveldens finale hos vår store nabo i nordøst, så har vi blitt ett esc-bidrag rikere! 3 finalister håpet på å få veive rødt, hvitt og blått i Rotterdam. Disse var Manizha, #2MASHI og Therr Maitz. Førstnevnte var den som gikk av med en knapp seier med 39,7 % av stemmene.

Låta som Manizha skal delta i eurovision med heter «Русская Женщина» (Russikaja Zjensjtsjina), som betyr «russisk kvinne». Den kan du høre lenger ned i dette innlegget.

Manizha Dalerovna Sangin er 29 år gammel og er født i dagens Tadsjikistan. Hun har likevel bodd mye i Russland. Starten på hennes karriere var i 2003, da Manizha startet å delta på sangkonkurranser for barn. Noen av disse har hun også vunnet. Hun ga ut flere låter alene, før hun senere ble en del av gruppen Ru.Kola i 2007. Der var hun i flere år, før hun senere ble med i gruppa Assai i 2011. Etter dette har hun også vært med i et band som heter Krip De Shin, som besto av flere medlemmer fra Assai.

Hun valgte likevel å gå ut av gruppa. Da satset hun på studier i gospel musikk i London og New York. I 2016 startet hennes solokarriere virkelig for fullt. I dag kan hun kalle seg singer-songwriter, musiker, forfatter, regissør og utøvende kunster.

Låta hennes er skrevet av henne selv, Ori Avni og Ori Kaplan. Avni var en del av låtskriver-teamet bak Israels bidrag fra i fjor «Feker Libi«.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s