Hviterussland sender Galasy Zmesta!

Vanligvis velger Hviterussland ut sitt eurovision-bidrag med en nasjonal finale. Med kun en uke til esc-deadline var derfor mange som lurte på noe man skulle få høre noe fra landet. Nyheten fikk vi i dag! De dropper finale og har i stedet valgt ut sin representant og låt internt. Valget falt på gruppa Galasy Zmesta. De skal synge «Ya Nauchu Tabya (I’ll teach you)«, som du finner nederst i innlegget.

Gruppa Galasy Zmesta er ikke en mobiltelefon, som søkemotorer antok når jeg skulle finne ut mer om dem. De er en femkløver bestående av Irina Sorgovitskaya, Dmitry Butakov, Evgeniy Kardash, Evgeniy Artyukh og Maxim Ponomarenko. Gruppa er blant annet kjent for å fremføre satiriske sanger om lederne for den hviterussiske opinionen og har holdt på i 10 år.

I fjor var det VAL som vant den nasjonale finalen. De ble ikke sendt på nytt i år. Dette fordi de har uttalt seg i intervjuer om at de rett og slett ikke skulle få lov til å snakke med media. Samt at de «var eid av kringkasteren BTRC gjennom en kontrakt». Etter den uttalelsen protesterte flere musikere mot at VAL skulle få delta igjen. Det ble også sendt inn en begrunnelse til EBU (kringkasteren som er ansvarlig for eurovision hvert år) om at Hviterussland burde bli fratatt muligheten til å delta.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s