Hviterusslands låt nektes deltakelse!

Mange har hevet brynet sitt over årets hviterussiske bidrag. Det er ikke uten grunn. På tirsdag offentliggjorde landet at de sender gruppa Galasy Zmesta. De er for det meste kjent for å fremføre satiriske låter som omhandler den hviterussiske opinionen. Ser man på dagens politiske situasjon i Hviterussland, trenger man ikke lure lenge på hvorfor dette skaper oppstyr når det blir sendt til eurovision.

EBU (kringkasteren ansvarlig for eurovision) har derfor hatt et møte omkring denne mye diskuterte deltakelsen. De har nå konkludert med at låta «Ya Nauchu Tabya (I’ll teach you)» ikke er politisk nøytral. Å være fri for politiske ytringer og antydninger er et krav for som alle låtene som deltar i eurovision. Derfor får låta rett og slett ikke være en del av årets konkurranse. EBU sier at Hviterussland likevel kan delta, men det må være med en annen låt. De er også åpne for at låta kan være med, om den endres nok. Hvis dette ikke gjøres, får ikke Galasy Zmesta delta i eurovision song contest i år.

Tror du Hviterussland kommer til å holde seg hjemme i år?

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s