Presentasjon: Albania

ANXHELA PERISTERI | KARMA
Skrevet av: Kledi Bahit, Olti Curri & Dimitris Kontopoulos

Facebook Instagram | Twitter

Anxhela Peristeri er 35 år gammel og kommer fra Korçë i Albania. Hun er musiker, låtskriver og modell. Etter at hun fullførte videregående flyttet hun og familien til Hellas. Hvor hun dessverre opplevde mye rasisme på grunn av sitt albanske opphav.

I 2001 forsøkte Anxhela å delta i den albanske festivalen Festivali i Këngës. Det er denne festivalen som i dag brukes til å velge landets bidrag til eurovision song contest. Da kom hun dessverre ikke til den store finalen. Senere samme år gikk hun en annen vei og satset på å bli Miss Albania, som hun dessverre heller ikke vant.

I 2016 snudde det for Anxhela. Da vant hun første sesong av Your Face Sounds Familiar. Hun har også deltatt på musikkonkurransen Kënga Magjike ved flere anledninger. I 2017 vant hun hele greia! Hun fortsatte med å konkurrere innenfor musikk og i 2020 valgte hun å delta i Festivali I Këngës på nytt. Da klaffet alt endelig og hun vant med låta «Karma», som er albanias bidrag i år.


Låta «Karma» er skrever av Kledi Bahiti, Olti Curri og Dimitris Kontopoulos. Sistnevnte er en av Hellas sine mest kjente komponister og produsenter. Han er heller ikke fremmed for eurovision, da han har vært deltakelig på flere låter som har deltatt i nasjonale finaler rundt om i Europa siden 2003. Låter han har bidratt på som har deltatt i eurovision song contest er blant annet «Shady Lady» for Ani Lorak, «This Is Our Night» for Sakis Rouvas, «Hold Me» for Farid Mammadov og «You’re The Only One» for Sergey Lazarev.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s