Presentasjon: Island

DAÐI &GAGNAMAGNIÐ | 10 YEARS
Skrevet av: Daði Feyr

Facebook Instagram | Twitter

Daði Freyr Pétursson er 28 år gammel og kommer fra Reykjavík. Han er i hovedsak en musiker som behersker keyboard, bass, gitar og trommer ved siden av sang. Han vokste opp i Danmark, men flyttet til hjemlandet igjen som niåring. Etter å ha oppdaget musikken startet han gruppa RetRoBot, sammen med vennen Kristján Pálmi. Daði har deltatt i den islandske nasjonale finalen tidligere. Det var i 2017, hvor han tok en 2. plass rett bak Svala Björgvinsdóttir og låta «Paper» .

Gruppa Gagnamagnið som Daði oppter sammen med består av hans søster Sigrún Birna, kone Árný Fjóla Ásmundsdóttir og venner Hulda Kristín Kolbrúnardóttir og Jóhann Sigurður Jóhannsson. I fjor vant Daði Freyr og Gagnamagnið den nasjonale finalen på Island med sangen «Think About Things» . Den ble spådd til å gjøre det utrolig bra, om eurovision 2020 ikke hadde blitt avlyst. Det var derfor ikke et vanskelig valgt på RÚV, den islandske kringkasteren, at gjengen skulle få en ny mulighet i 2021. I år deltar de med låta «10 Years» , som er skrevet av Daði selv.

Forfatter: Hanne Rams

Lever innflytter-livet i Oslo. SoMe-ansvarlig for Eurovision Squad, som hun ble en del av i 2016. Fikk øynene opp for ESC i 2003 og har blogget om dette tidligere. Er ellers over middels glad i te i alle kopper, musikk i alle former, farger i alle nyanser og verden i alle dets hjørner.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s