Junior Eurovision 2021: Presentasjon av alle deltakerne (DEL 1)

Endelig er Junior Eurovision-uka her. På søndag står nitten artister på scenen i Paris for å framføre sine låter med håpet om å vinne årets Junior Eurovision Song Contest. Vi i Eurovision Squad presenterer i to deler hvilke artister som deltar i årets konkurranse, og litt om deres bakgrunnshistorie.

Albania: Anna Gjebrea – Stand by You

Anna er født i 2009 og kommer fra hovedstaden Tirana. Hun er stor fan av tv-sendte sangkonkurranser, og får nå oppfylt drømmen om å delta i en selv. Anna er ikke ukjent når det kommer til tv og underholdningsbransjen, ettersom faren hennes er programleder for et av Albanias mest populære talkshow. Anna håper nå på å gå i sine fars fotspor og ser for seg en lys karriere på tv-skjermen.

Armenia: Malena – Qami Qami

Malena er født i 2007 og kommer fra hovedstaden Jerevan. Hun skulle egentlig representere Armenia i Warszawa i fjor, men landet trakk seg like før konkurransen. I flere år har drømmen hennes vært å delta i Junior Eurovision, og hun har en rik musikalsk barndom bak seg. Hun spiller cello, går på musikkskole og tilbringer mye tid i innspillingsstudioet hvor hun har prøvd seg på flere musikksjangre. Uten tvil en av de største utfordrerne i år.

Aserbajdsjan: Sona Azizova – One of Those Days

Sona er født i 2009 og har bodd i både Serbia og Romania i tillegg til hjemlandet sitt. Hun har flere forskjellige hobbyer i tillegg til musikk, blant annet gymnastikk og kobberpreging med kunstverk som har stått på utstillinger rundt omkring i Aserbajdsjan. Sona har deltatt på internasjonale musikkfestivaler, så det er ingen uerfaren jente som står på scenen i Paris. Tidligere i år kom hun på andreplass i Aserbajdsjans utgave av The Voice Kids.

Bulgaria: Denislava & Martin – Voice of Love

Denislava (født 2009) og Martin (født 2008) er duoen som representerer Bulgaria. Begge kommer fra byen Dobrich, og har helt siden femårsalderen sunget og opptrådt med drømmen om å delta i Junior Eurovision. Ved siden av musikken er Denislava en stor dyreelsker og bruker masse tid på kjæledyrene sine, og Martin elsker å lese bøker.

Frankrike: Enzo – Tic Tac

Enzo er født i 2008 og kommer fra Yvelines. Han er en stor Eurovision-fan og har fulgt med på konkurransen så lenge han kan huske. Enzos store lidenskaper består av musikk og reising, og han har både sunget og danset hele livet. Han har deltatt i Frankrikes utgave av The Voice Kids, og har allerede god erfaring med å produsere egen musikk som har fått tusenvis av treff på Youtube-kanalen hans.

Georgia: Niko Kajaia – Let’s Count the Smiles

Niko er født i 2011 og kommer fra hovedstaden Tbilisi. Han vant sangkonkurransen Ranina, og vant dermed retten til å representere Georgia i Junior Eurovision. Ved siden av musikken lærer Niko seg å bygge skulpturer på fritiden og se på tegnefilmer. Niko er en ung mann med store ambisjoner for fremtiden og drømmer om å bli Georgias fremtidige president eller en popstjerne i hjemlandet. Niko har hvert fall tatt det første steget mot å bli sistnevnte nå som han skal innta Junior Eurovision-scenen i Paris.

Tyskland: Pauline – Imagine Us

Pauline er født i 2008 og kommer fra Koblenz. Tidligere i høst vant hun den tyske utvelgelsen hvor hun ble nummer en foran to andre deltakere. Hun er en veldig musikalsk jente og kan spille både trommer og piano, i tillegg til å synge. Ellers liker Pauline å tegne og tilbringe tid med venner. Hun drømmer om å bli musikklærer, og vi kan vel se for oss at Junior Eurovision kan være starten på en karriere innen musikk for Pauline.

Irland: Maiú Levi Lawlor – Saor

Maiú er født i 2007 og kommer fra Greystones. I tillegg til musikk har Maiú flere hobbyer som blant annet teater, svømming, basketball og piano. Han vant den irske utvelgelsen til Junior Eurovision hvor han slo hele 27 andre deltakere. Dette var ikke første gangen Maiú framførte på tv, ettersom han har sunget i både Britain’s Got Talent og Late Late Toy Show. Nå er den store Junior Eurovision-finalen neste steg for den irske tenåringen.

Italia: Elisabetta Lizza – Specchio (Mirror on the Wall)

Elisabetta er født i 2009 og kommer fra den lille byen Adro. Hun liker å både synge og danse, i tillegg til at hun elsker å spille piano. Når hun entrer scenen i Paris, er det ingen nykommer som representerer Italia. Elisabetta har de siste tre årene deltatt på festivaler i hjemlandet og sunget i flere musikaler. Kan hun få Italia til å bli det første landet som har vunnet Eurovision og Junior Eurovision samme år?

Kasakhstan: Alinur & Beknur – Fairy World

Alinur (født 2010) og Beknur (født 2012) representerer Kasakhstan. De to guttene deltok hver for seg i den nasjonale finalen, men da begge endte på delt førsteplass, ble det til at begge fikk reise til Paris. Beknur er årets yngste deltaker og har en stor lidenskap for musikk, få venner og prestere bra på skolen. Alinur drømmer om å bli en kjent artist og har deltatt i mange sangkonkurranser tross sin unge alder.

I del to tar vi for oss resten av årets deltakere. Junior Eurovision Song Contest ser du på søndag fra kl. 16.00!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s