Junior Eurovision 2021: Presentasjon av alle deltakerne (DEL 2)

I Paris er sceneprøvene for årets Junior Eurovision Song Contest i gang, og det er nå bare tre dager igjen til finalen. Nå er det tid for å ta for oss del 2 av presentasjonen av årets artister her hos oss i Eurovision Squad. Vi har allerede skrevet om den ene halvparten her, og nå kommer de siste deltakerne som er med i konkurransen.

Malta: Ike & Kaya – My Home

Det ble duoen Ike & Kaya (begge født 2010) som vant den maltesiske utvelgelsen og skal representere landet i Junior Eurovision. Kaya har drevet med musikk siden femårsalderen, deltatt i flere festivaler og blitt nummer en i sin kategori i SanRemo Junior. Ike har holdt på med musikk de siste to årene, og var med i musikkvideoen på «Pour y Arriver» til den franske artisten Keen’V. Paret opptrådte for første gang sammen i Malta’s Got Talent 2020, hvor de endte på fjerdeplass. Nå håper de å gå helt til topps i Junior Eurovision.

Nederland: Ayana – Mata Sugo Ao Ne

Ayana er født i 2007 og vant Nederlands JESC-utvelgelse tidligere i høst. Ayana er ikke ukjent når det kommer til sceneopptredener, da hun var medlem av gruppen «Kinderen voor Kinderen» i fire år og har til og med sunget for Kongen av Nederland. Ved siden av å synge, liker Ayana å spille piano, være med venner og se på TikTok. Det er en personlig låt Ayana skal synge, og handler om hvordan hun ikke har fått besøke familien sin i Japan under pandemien. «Mata Sugo Ao Ne» er nemlig japansk for «Når jeg får se deg igjen».

Nord-Makedonia: Dajte Muzika – Green Forces

Dajte Muzika er gruppen som representerer Nord-Makedonia i år, og består av Anastasija, Filip, Kristina og Miha. Gruppenavnet er fra et populært musikkprogram i hjemlandet, hvor alle fire har vært å se på tv-skjermen. Det er dermed fire unge talenter med god erfaring med å synge på tv, og med «Green Forces» som en av de mest sette videoene av årets JESC-låter på Youtube, er det godt mulig at Nord-Makedonia kan komme langt i år. Ikke overraskende handler «Green Forces» om klimautfordringer, et tema som har blitt veldig relevant for barn og unge i dag.

Polen: Sara James – Somebody

Sara er født i 2008 og vant Polens utvelgelse «Szansa na Suckes» i september. Hun har holdt på med musikk gjennom hele barndommen. Sara lærte seg å spille piano som seksåring og har de siste årene deltatt i flere konkurranser i hjemlandet, og sier selv at hun elsker å synge foran et stort publikum. Tidligere i år vant hun Polens utgave av «The Voice Kids», hvor begge av Polens tidligere Junior Eurovision-vinnere har deltatt. Blir Sara den neste fra The Voice Kids som vinner ute i Europa?

Portugal: Simao Oliveira – O Rapaz

Simao er født i 2007 og kommer fra Arouca. Han ble allerede i fireårsalderen interessert i musikk, spesielt for den tradisjonelle portugisiske fado-sjangeren. Simao er medlem av et ungdomsband i hjembyen, og tidligere i år vant han den portugisiske utgaven av The Voice Kids. Med seieren fikk han både tilbudet om å representere Portugal i Junior Eurovision, og en platekontrakt med Universal Music Portugal.

Russland: Tanya Mezhentseva – Mon Ami

Tanya er født i 2009 og kommer fra hovedstaden Moskva. Hun begynte å synge da hun var fire år gammel, og er i tillegg interessert i sirkus, dans og piano. Tanya er veldig glad i kjæledyr og har både katt, hund, kanin, slange, firfisle og et akvarium hjemme hos seg. Tanya representerte Russland i Junior Eurovision i 2019 sammen med Denberel Oorzhak. Duoen endte på en trettendeplass, og nå er Tanya klar for å synge solo i konkurransen.

Serbia: Jovana & Dunja – Children’s Eyes

Jovana (født 2011) og Dunja (født 2010) fra Novi Sad er duoen som representerer Serbia i år. Jovana har siden tidlig barndom drevet med både sang og dans. For øyeblikket lærer hun seg å spille piano, og har sunget på flere festivaler. Dunja har også holdt på med musikk i flere år, og vant nylig en talentkonkurranse i hjembyen.

Spania: Levi Díaz – Reir

Levi er født i 2008 og ble valgt ut av Spanias kringkaster til å delta i Junior Eurovision. Han er ganske fersk innen musikkhobbyen, og sier selv at det var først i løpet av de siste par årene at han oppdaget lidenskapen sin for synging. Som flere av årets deltakere, har han deltatt i The Voice Kids, hvor han endte opp med å gå helt til topps. Med Frank Sinatra som sitt store idol, er Levi nå klar for å gå løs på sin egen artistkarriere med første målet om å vinne Junior Eurovision.

Ukraina: Olena Usenko – Vazhil

Og helt til slutt kommer ukrainske Olena. Hun er født i 2007 og elsker å holde på med flere former for kunst. Male, skrive dikt og ikke minst musikk, og hun går på en kunst og musikk-skole i hovedstaden Kyiv. I 2020 deltok Olena i den ukrainske utvelgelsen hvor hun kom på andreplass, men i år gikk hun helt til topps med låten «Vazhil» som handler om å leve livet best mulig.

Junior Eurovision avholdes denne søndagen i Paris. Mer info om finalen kommer senere i helgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s