Squaden reagerer: MGP 2022 – 2. Delfinale

Første delfinale er over, og vi er klare for at den neste finalisten skal kåres. Er vi like uenige som vanlig, eller er vi mer samstemte denne gang tro?
Vi ønsker alle deltakerne masse lykke til, og sender kjærlighet til alle sammen!

Lily LöweBad Baby

Jesper
Jeg syns dette er en veldig kul og fengende låt. Om Lily klarer å levere vokalt live og får til en så kraftig framføring som jeg forestiller meg, så er det ganske sannsynlig at hun tar seg til finalen.

Tina
Hvor skal jeg egentlig begynne her? Kan jeg egentlig si noe om denne låta i det hele tatt?
Dette er jo en Wig Wam-låt med kvinnelig vokal. Hva mer kan jeg ønske? Eventuelt full gjenforening av Wig Wam i MGP eller med meg på vokal istedenfor da, men jeg tror nok
Lily Löwe gjør en passe mye bedre jobb enn hva jeg ville gjort.
For meg er dette hele ungdommen min på nytt, hvor Trond Holter var tidenes gitarist og låtskriver-Guden over alle. Bad Baby fortsetter i dette universet, og selv om jeg begynte å nynne på Raw in the Middle av Dream Police (muligens ikke så overraskende?) etter første gang jeg hørte den, så skiller den seg helt klart ut i årets MGP, og i en sjanger som står mitt hjerte nært. Det føles som å komme hjem. Ingen tvil om hvem som korer her. Dette blir mer personlig for meg enn noe annet, og jeg syns det er vanskelig å dømme denne låta da jeg opplever å ha et så sterkt forhold til den uansett.
Jeg stemmer på Lily Löwe på lørdag, no matter what.

Tone Maria
Jeg syns det er kult med en kvinnelig rockeartist. Bad Baby er en låt som har vokst litt på meg, og jeg syns refrenget er ganske fengende. Likevel må jeg si at jeg syns låten er en smule uoriginal, jeg savner et mer friskt og moderne lydbilde. I tillegg syns jeg teksten i refrenget er litt svak.

Steffen JakobsenWith Me Tonight

Jesper
Så koselig å få en ordentlig gladlåt i MGP. Country er ikke en sjanger jeg hører på, men akkurat den her får meg i godt humør. Jeg tror kanskje dette er den jeg liker best i denne delfinalen. Lett å få på hjernen også.

Tina
Ah, for en stemme den karen har. Jeg liker jo rett og slett ikke country, men jeg prøver fortsatt. Det at denne låta ikke faller innenfor en sjanger en liker ødelegger nok mye for meg, i tillegg til at jeg så absolutt mener å ha hørt dette refrenget før. Hjelp meg gjerne med hvor den kommer fra, jeg er sikker på at den finnes et sted. Når det er sagt så har jeg stor tro på at Steffen vil sjarmere veldig mange i denne delfinalen. Stemmen er som sagt helt gull, og med en låt man lett kan henge seg på (denne har jeg hørt før-faktor), så kan han nok sanke mange stemmer. Det fortjener han også, dette er en god låt for å samle folk og jeg regner med han vil fremføre det hele i full country-stil og at hele opplevelsen er til stede. Et riktig godt MGP-bidrag syns jeg.

Tone Maria
Dette er i min mening en av de beste countrylåtene vi har hatt i MGP på lang tid! Det er noe mystisk ved denne låten som jeg liker veldig godt. Jeg digger Steffens mørke og dype stemme og jeg gleder meg til å høre stemmens hans live igjen på MGP scenen. Jeg likte han godt da han var med på Idol i 2013, og jeg syns det er gøy at han gjør comeback med å være med i MGP!

Farida Dangerous

Jesper
Jeg aner ikke om jeg liker denne eller ikke. Klarer ikke helt å huske hvordan den går og syns kanskje sangen er litt kjedelig i lengden. Men samtidig høres dette ut som en sånn låt som vil vokse voldsomt på meg etter hvert. Det er et eller annet her som høres spennende ut og som det virker at har potensiale. Er en strålende live-framføring fra Farida det som skal til? Dette kan fort bli en norsk «Limits» (Østerrike 2019) eller «Growing Up is Getting Old» (Bulgaria 2021), to låter som jeg til å begynne med hadde på bunn ti, men jeg per nå har på topp fem i de årene de deltok.

Tina
Dette føles tvers igjennom som kvalitet i alle kriker og kroker. Derfor skulle jeg ønske låten fanget meg mer, men jeg tror den allikevel vil fange mange andre. Kanskje meg også med tiden, noen låter må man jo høre noen ganger før man får den inn under huden. For min del høres den ut som et ESC-bidrag fra et annet land som, dessverre, ramler ut i semifinalen blant flere andre liknende låter. Hvis Farida er unik nok i fremføring og sceneshow tror jeg allikevel at hun absolutt kan få til en opptreden som skiller seg ut i denne delfinalen, jeg er bare usikker på en eventuelt internasjonal finale.

Tone Maria
Her er det mange ting jeg liker veldig godt. Jeg syns Dangerous er en nydelig ballade, Farida synger klokkeklart og flott og jeg har stor tro på at hun vil høres veldig bra ut live og formidle låten på en god måte. Jeg liker også veldig godt instrumentene og produksjonen av låten.

Daniel LukasKvelertak

Jesper
En låt på norsk. Plusspoeng for at ikke alle er på engelsk. Men utenom det gir ikke låten meg så mye. Høres ut som en sang som kunne gått på radioen uten at jeg hadde brydd meg. Ikke en låt jeg ville hørt på selv.

Tina
Hvis Norge vil sende noe som skal representere den musikken vi hører på i Norge i disse dager, så sender vi Daniel Lukas. Dette er helt klart det mest tidsriktige vi har i MGP i mine ører, og jeg er jo for at man skal sende til Eurovision det man FAKTISK hører på i det representive landet.
Jeg har aldri vært glad i norsk på norsk, men det er trend, og denne låta kan man høre hvor som helst i Norge i dag. Et godt valg av oss om vi sender ham til finalen. Takk for at vi har med musikk som vi hører på og ikke bare «som vi syns passer inn i MGP».
MGP og ESC må utvikles veit du.

Tone Maria
Denne låten syns jeg veldig interessant. Det er ikke egentlig en type låt jeg vanligvis hører på, men noe ved denne låten fenger meg skikkelig. Det er nesten vanskelig å forklare hvorfor jeg liker denne låten så godt, det er bare noe ved den som treffer blink hos meg. Jeg liker veldig godt at den er på norsk og jeg syns det er god flyt i låten. Jeg liker godt stemmen til Daniel Lukas og jeg håper han vil gjøre en god opptreden med et stilig sceneshow.

Christian IngebrigtsenWonder of the World

Jesper
Å ja, det her er akkurat sånn jeg vil ha en god, gammeldags cliché Eurovision-ballade. Vet dette er en sjanger mange ikke liker, men jeg syns dette er helt nydelig. Per nå faktisk den låten jeg liker aller best i hele MGP i år. Ser i tillegg for meg at dette vil bli helt fantastisk live. Alt med denne sangen er bare så vakkert. Men vil jeg sende denne til Torino? Når jeg tenker etter, nei jeg er i tvil på om den har store sjanser. Ser andre MGP-fans har sammenliknet med Jostein Hasselgård (ESC 2003). Det ble jo en fjerdeplass, men nå er i tillegg 2003 nitten år siden.

Tina
Dette er sikkert nydelig, men jeg kjeder meg. Denne typen ballader gir meg bare ingenting. Christian Ingebrigtsen er en god låtskriver og artist, har aldri truffet meg helt personlig, men jeg vet at mange er store fans! Ble faktisk uvenn med ei jente på barneskolen fordi hun ble så sint da vi skulle høre på musikk sammen. Det var hennes favorittlåt In Love With An Angel (Christian Ingebrigtsen og Maria Arredondo) mot min Mein Teil (Rammstein), og ting ble aldri det samme mellom oss, haha. Avsporing der – jeg tror Christian Ingebrigtsen vil kunne gjøre det bra i finalen med det rette sceneshowet. Gi meg en balkanballade istedenfor, så er jeg litt mer på gli, haha.

Tone Maria
Dette er en veldig fin ballade med en vakker melodi. Jeg syns det er en veldig fin oppbygning og dramaturgi i låten. Christian Ingebrigtsen er en stødig og dyktig artist, og jeg tviler ikke på at opptredenen hans vil bli bra. Låten vokser på meg jo mer jeg hører på den, men dessverre syns jeg teksten er litt for full av klisjeer, og det ødelegger litt for meg.

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s