Årets tema og semifinaleinndeling

Hvert år har Eurovision Song Contest sitt eget tema og design. Dette vil omfavne hele årets konkurranse, både hva man får se igjennom TV-skjermen, men også hvordan Torino vil se ut disse ukene i mai.

Årets tema er The Sound of Beauty, og designet skal vise til den visuelle delen av lyd og lydbølger, såkalte cymatics. Det skal også være inspirert av o ‘Giardini all’Italiana’, en hage/park i Italia hvor man har sett sammenheng mellom cymatics og selve strukturen i parken.


I går ble også semifinalene til årets Eurovision trukket ut. Som de pleier har de flere grupperinger med lapper (dette for å gjøre det så rettferdig som mulig ved å utelukke mest mulig nabostemming og liknende) hvor de trekker ut land til hvilken semifinale de skal opptre i, og i hvilken del. Nærmere rekkefølge på landene vil bli bestemt senere, slik at showet kan settes opp på best mulig måte deretter. Det er også trukket ut hvilke av de direktekvalifiserte landene som stemmer i hvilken semifinale.

Slik ble resultatet:

Her kan vi se de 6 grupperingene de først ble trukket ut fra, hvilken semifinale de ble trukket i, og hvilken del de ble trukket i (første del til venstre og andre del til høyre). Dette betyr feks. at Norge skal delta i den første semifinalen, i andre halvdel. Det er en ganske god plassering.

Her ser vi hvordan de fem store skal få stemme. Mange har bemerket seg den tilfeldige fakta at de to øverste landene fra fjorårets scoreboard skal få stemme i den første semifinalen, mens de tre som fikk 0 poeng i fjor skal stemme i den andre.

Man kan alltid synse mye rundt semifinale-trekkingen, spesielt hvis man er litt nørd slik som oss i Eurovisionsquad. Vi har blant annet lagt merke til at halvt norske Amanda Tenfjord som deltar for Hellas i år er i samme semifinale som Norge. Det vil nok Hellas tjene god del stemmer på, som en god erstatter når de i år ikke har nabostemmene fra Kypros med seg i semien. Ellers har også Norge med seg både Danmark og Island i år, som vi muligens får noen stemmer fra.
Vi kan også se at andre land som pleier å stemme på hverandre er oppdelt, feks. Russland og Aserbajdsjan. Irland vil nok ha godt av å få med seg Storbritannia som kan stemme på dem i år.
Samtidig vil jeg tro at den andre halvdelen av andre semifinale kan bli ganske så spennende. Her er det svært få av det man kan kalle powerhouses i ESC-sammenheng, men mange av de mindre og mer (hittil) ikke så suksessfulle landene. Kanskje dette kan gjøre at vi får med noen av disse, og at de vil kunne skille seg mer ut i år? Dette er selvfølgelig kun basert på tidligere erfaringer med disse landene. Per nå vet vi ikke mange deltakere, og aner jo ikke hva vi vil få fra disse akkurat i år.

Hvis du vil se hele trekkingen er den tilgjengelig her:

Forfatter: Tina Bekkholt

Tina, 29 år, opprettet Eurovision på norsk (nå kjent som Eurovisionsquad) i 2016. Hun har fulgt nøye med på Eurovision Song Contest siden 2000, og blogget lenge om emnet, før hun begynte å skrive for daværende escwebs.net høsten 2012. Hun har siden 2013 reist rundt for å overvære Eurovision live, og har også fått med seg noen nasjonale finaler i Norge og Sverige. Tina sin musikkinteresse har vart hele livet, og hun har gått i musikkbarnehage, på musikkskole, musikklinja på videregående og senest tatt en bachelorgrad i Music Management.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s